Wie is Abraham Hicks?

Abraham Hicks de beste leraar ter wereld op het gebied
van de kwamtum psychologie

Abraham HicksWie of wat is Abraham Hicks en waar staat het voor? Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen en hierbij de uitleg.

Ken je een situatie waarin je aan een persoon denkt en dan gaat de telefoon of de deurbel en deze persoon hangt aan de telefoon of staat ineens voor je neus. Iedereen heeft dit weleens meegemaakt.

Zo ook met een déja-vu. Een situatie die je al eens hebt gezien in je gedachte en nu beleef je het en tegelijkertijd herken je de situatie of delen ervan. Dit zijn twee voorbeelden van dat er meer is dan we gewend zijn om in ons dagelijks leven bewust mee te maken. Er zijn dus meerdere informatie stromen of kanalen dan alleen maar horen, zien, weten en voelen.

Wat als je nu jezelf bewust gaat trainen in het luisteren naar de andere kanalen die er ook zijn? Hoe zou je leven er dan uitzien en wat zou je allemaal willen weten? Heel veel inheemse volkeren doen dit nog steeds zo heb ik persoonlijk meegemaakt tussen de Aboriginals die dit al duizenden jaren doen. De specialist in de westerse wereld die zich getraind heeft om te luisteren naar dit soort kanalen is Esther Hicks. Zij noemt deze informatie kanalen Abraham (omdat dan Abraham dan vooraan in de telefoonboek zou staan;-))).

Esther reist voornamelijk door de VS door, om mensen in de gelegenheid te stellen vragen aan Abraham te stellen om zo achter antwoorden te komen op hun (levens)vragen. Abraham leert ons via Esther Hicks, hoe de wetten van het universum werken en hoe je die zelf het beste toe kunt passen in je dagelijkse leven

“De klassieke psychologie gaat over de persoon in zijn interactie met zijn buitenwereld. De kwantum psychologie gaat over de buitenwereld in interactie met het individu wat de spiegel van het individu vormt, wat je leert om jezelf te veranderen waardoor je buitenwereld zal mee veranderen.”

Keuzen vrijheid
Onze coaching is sinds 2001 gebaseerd op deze kennis van de wetten van het universum wat Abraham de Law of attraction noemt. Sinds dei tijd volgen wij ook alle lessen van Abraham. Daarop hebben wij een psychologische model gemaakt wat wij het succes switch model noemen.

Wij trainen ons zelf dagelijks en onze cliënten in het altijd toepassen van deze LOA kennis. Op deze manier zitten we steeds vaker in ‘onze flow’ van ons leven en dat voelt heerlijk.

Abraham Hicks leert ons op een andere manier naar ons leven te kijken en andere keuzes te maken waardoor we andere resultaten krijgen..

Voor meer informatie over onze coaching en the law of attaction of de mogelijkheden van onze aanpak bij burn-out en andere stress gerelateerde klachten, neem dan contact met ons op via een e-mail,, bel direct me 0168 481717

The Secret
Abraham en Esther Hicks zijn vooral bekend van het uitleggen van de Law of Attraction (LOA) wat in de eerste ‘The Secret’ film zat. Dit is de originele versie van de documentaire die is gemaakt in opdracht van de Australische televisie maatschappij. De tweede versie van the secret is zonder Esther Hicks en deze gaat voornamelijk over geld en rijkdom vergaren, wat één van de resultaten is van het toepassen van de law of attraction. Het grootste resultaat is jezelf goed voelen en plezier hebben, daarna volgt de rest.

Hieronder is een Youtube filmpje van Abraham Hicks met uitleg over de vraag of een persoon iets moet eten waarvan ze weet dat ze er klachten van krijgt maar dat wel doet. Abraham Hicks noemt het jezelf goed voelen in ‘the flow’ zitten, in the vortex en ‘in alignment’ en ze verteld dat alle allergische reacties onzinnig zijn als je begrijpt dat het een reactie is van niet in je flow zitten. Allergie is niet een intolerantie voor bepaalde stoffen maar een reactie op het niet luisteren naar je eigen sensitiviteit. Abraham Hicks legt het hieronder in het engels aan je uit.

Voor meer informatie over onze coaching in the law of attaction of de mogelijkheden van onze aanpak bij burn-out en andere stress gerelateerde klachten. Neem dan contact met ons op viaeen e-mail,, of bel direct met 0168 481717 en informeer naar de mogelijkheden.