werknemers nemen steeds vaker geen lunchpauze

Zonder lunchpauze meer kans op burn-out en stress

3 op de 10 werknemers neemt dikwijls geen pauze voor de lunch of werkt en eet door tijdens zijn of haar lunch.
Dit is de uitkomst van een wereldwijd onderzoek van carrièresite Monster onder 10.646 bezoekers. in Nederland is deze organisatie bekend als Monsterboard.nl. Ook de Nederlandse bezoekers slaan de lunchpauze vaak over, van hen werkt 29% tijdens de lunch gewoon door. Het Nieuwe Werken (HNW) speelt hierbij ook een rol.

Nederlandse werknemers zijn ook erg zuinig en nemen het minst vaak (maar 6%) een lunchpauze van een uur. De meeste van hen (46%) nemen tussen de 30 en 45 minuten lunchpauze. 19% van de Nederlandse werknemers  houdt het op een kwartier. Van alle deelnemers aan het wereldwijde onderzoek neemt 18% maar een lunchpauze van 15 minuten. 34% van hen neemt een pauze van tussen de 30 en 45 minuten en maar 18% neemt echt een uur lunchpauze.

‘We worden allemaal graag als harde werker gezien. Dat kan ertoe leiden dat een werknemer wel eens zijn pauze overslaat’, zegt Elbrich Batstra, HR Director Benelux bij Monster. ‘Ook de scheiding tussen ‘eigen tijd’ en ‘werktijd’ vervaagt voor veel werknemers, omdat technologische ontwikkeling ervoor zorgt dat we ons werk overal mee naartoe nemen”. Pauzeren is juist heel erg belangrijk en bevorderlijk voor de productiviteit dan tonen Veel studies juist aan. Regelmatig pauzeren voorkomt ook een Burn-out en bevorderen de alertheid en scherpte van de medewerkers. Er zijn vele manieren om te laten zien dat je gemotiveerd bent en hart voor de zaak hebt maar dit is funest voor veel mensen. Werkgevers zouden er op moeten staan dat hun werknemers even weggaan van de werkplek om burn-out en stress gerelateerde klachten te voorkomen.

Grote verschillen
De internationale verschillen zijn groot. Duitsers en Fransen stellen een lange lunch het meest op prijs. Zo trekt 32% van de Franse medewerkers een uur uit om te lunchen en 28% van de Duitse medewerkers neemt een uur. En 23% van de Spaanse werknemers nemen een uur pauze. Britse medewerkers werken het vaakst door tijdens de lunch, 45% van hen neemt geen lunchpauze.

In de Verenigde Staten en Canada nemen respectievelijk 38 en 32% geen tijd voor de lunch. In Zweden en Mexico wordt de lunchpauze het minst vaak overgeslagen met een percentage van 11%

Het Nieuwe Werken HNW
Onderdeel van HNW is dat de medewerkers overal en altijd kunnen werken. Met deze verbondenheid met het werk schiet de pauze er nogal vaak in. Een grootdeel van de deelnemers geeft aan de pauze te gebruiken om te surfen en mail te beantwoorden.

Kritische noot
Het onderzoek is uitgevoerd op een carrière site van oa dochter Monsterboard. De deelnemers aan het onderzoek komen natuurlijk niet voor niets op deze site en zijn of aan het ontdekken wat ‘hun marktwaarde is’ of zij zoeken naar vacatures voor een andere baan. In beide gevallen kijken de bezoekers al over de grenzen van hun huidige werkgever en dat maakt dit onderzoek niet representatief voor alle medewerkers. In ons vakgebied met als specialiteit burn-out en stress gerelateerde klachten laat vaak zien dat cliënten al zoekende zijn naar de volgende uitdaging maar nog niet de stap durven te zetten. Veel cliënten zitten al zolang op een positie die hen niet verder brengt in hun carrière dat zij het gevoel voor eigenwaarde ver kwijt zijn. En dan is solliciteren waar je jezelf weer moet gaan verkopen niet de meeste relaxte stap om te zetten.  Ons voorstel is dan ook altijd om eerst bespreekbaar te gaan maken dat zij hun horizon willen verbreden en mogelijk dat buiten de grenzen van hun huidige werkgever kan plaatsvinden. Vaak wordt er dan naar een gezamenlijke oplossing gezocht waar werkgever en werknemer het mee eens zijn. Herstel gaat dan veel sneller en het afscheid nemen geruisloos.

Aanpakken van het ziekteverzuim kunt u vaak al zelf!

Geef uw gegevens op hieronder en we sturen u onze ziekteverzuimtips.