Tips om het vakantiegevoel vast te houden

Tips om het vakantiegevoel vast te houden en te zorgen dat je niet in je oude routine en de sleur terecht komt van alledag met stress en een mogelijke burn-out als resultaat.

  1. Boek een stoelmassage of ga langs een van de vele massagepraktijken en laat je masseren. Terwijl je heerlijk ontspant kun je de mooie beelden van je vakantie nog eens voor je geestesoog laten passeren.
  2. Maak van alle foto’s meteen een fotoboek en schrijf er indrukken bij. Je kunt dit online doen bij een van de vele aanbieders van fotoboeken of doe het op je eigen PC. Je beleeft zoveel plezier aan de foto’s dat je even weer op vakantie bent.
  3. Praat zoveel als mogelijk over hoe leuk je vakantie was. Je roept dan als vanzelf de herinneringen en vakantiegevoelens weer op. Deel ook je vakantieverhalen met mensen die daar ook waren door bijvoorbeeld te vragen “Weet je nog toen we gegeten hebben bij dat leuke restaurantje?”
  4. Herhaal ook thuis je vakantiegevoel door vaak wat anders te doen. Bezoek een bos in de buurt of ga wandelen langs de zee. Gewoon doen en wekelijks herhalen.
  5. Rij regelmatig een andere route naar je werk. Wanneer je direct overgaat op al je oude vertrouwde routines is het geen wonder dat je dat vakantiegevoel snel kwijt raakt.
  6. Ga op minivakantie in je eigen huis. Je brein weet het verschil niet tussen een droom of de realiteit. Door dagelijks vijf minuten op minivakantie te gaan ben je ook even op vakantie. Je sluit je ogen en je probeert zoveel mogelijk indrukken te verzamelen. Bijvoorbeeld beeld je in hoe je op je strandbedje ligt en de zee hoort. Je ruikt de heerlijke geuren van het restaurantje even verderop waar je straks lekker gaat lunchen. Je voelt de zon op je lichaam schijnen en met je handen voel je het warme strandzand tussen je vingers doorgaan. Fantaseer, voel en ruik je vakantie.
  7. Bedenk dat wat je werkelijk zo waardeert aan het ‘vakantiegevoel’ is de vrijheid die je ervaart. Plan niet al je dagen vol en creëer het gevoel van vrijheid ook op andere momenten, dan kun je altijd van de fijne gevoel genieten.

Probeer maar, het werkt echt!

Team deopening.nl