Superfan

Superfan worden maakt het verschil

Ik ben een les voor vmbo kinderen aan het voorbereiden, 2e klas. Het gaat over beroepen en ik vertel over het coach zijn. Daar zijn geen opleidingen voor, althans, niet waar je als schoolverlater naar toe kunt. Daar ga ik met hen over praten en ik wil ze een tip geven die hen een voorsprong geeft in het leven. Het idee is dat ik hen op enig moment vraag rustig te zitten met gesloten ogen om in hun hoofd een filmpje te maken, ieder voor zich. In de film gaan we op reis naar midden-amerika, naar de overblijfselen van de Maya tempels. Daar diep in het bos, ligt op een geheime plek de bron voor eeuwige jeugd en kracht. Na een lange tocht vinden we de tempel. We klimmen naar boven en daar zit een oude wijze man. Ieder mag voor de man gaan zitten met de vraag waar ze de bron van hun eeuwige jeugd en kracht kunnen vinden. De man steekt z’n duim uit en raakt hen op hun voorhoofd. De aanraking duurt een poosje en opeens voelen ze dat er iets gebeurt van binnen. Een aangename warme gloed vult hun lichaam, alsof er een langzame explosie van licht en warmte hun hele lijf vult en wanneer ze na een poosje weer naar de man kijken, zien ze opeens zichzelf staan, in een Superman pak.

Het blijkt dat de bron van eeuwige jeugd en kracht in henzelf zit en nu de vorm aangenomen heeft van Superfan. Je bent jezelf en Superfan tegelijk. Kijk maar eens naar jezelf door de ogen van Superfan. Superfan heeft superpower, hij of zij kan tijdreizen, op meerdere plekken tegelijk zijn en heeft toegang tot alle kennis van het universum. Jouw Superfan kijkt naar jou en ziet alles wat je kunt, wie je bent. Superfan ziet al je potentie en is op slag verliefd, op jou. Jouw Superfan is jouw fan. Superfan gelooft in jou en weet dat jij prachtig en krachtig bent. Het voelt zo goed, deze ontmoeting met deze superfan die ziet en weet wie jij werkelijk bent.

Superfan kijkt naar je en ziet dat je niet helemaal begrijpt wat er aan de hand is, dus legt hij het uit. Wij zijn een en dezelfde. Jij bent ook Superfan. Ik ben altijd in jou en ik geloof altijd in jou. Wanneer jij door mijn ogen naar jezelf kijkt, voel je je goed, dan weet jij ook wie je bent. Je hoeft nooit meer onzeker of alleen te zijn, ik ben altijd bij je en dat weet je doordat je je goed voelt. Je ogen stralen, je weet wat je wilt en wie je bent en je doet en laat dingen zodat wat je doet bij jou past.

Wanneer je je anders voelt, onzeker, gefrustreerd, ongelukkig, verdrietig, boos of je voelt je gewoon niet goed, dan kijk je met andere ogen dan de mijne. Dan vergelijk je jezelf met anderen, maak je je druk over de mening van anderen. Dat geeft helemaal niets want je hebt een magisch kompas bij je dat je laat weten of je met mijn ogen kijkt (eigenlijk jouw ogen dus) of met andere ogen. Dat kompas is je gevoel. Je voelt je goed wanneer je op mij, je innerlijke kracht, vertrouwt.

Kijk jouw Superfan nog eens diep in de ogen, geef ‘m een hug en voel hoe het voelt om te kunnen vertrouwen op die innerlijke krachtbron met superpower.

Nu komt de aftiteling: eind goed, al goed.

Marina Schriek