Steeds meer organisaties geven openheid over burn-out

openheid over burn-out! Schade 500 miljoen!

openheid over burn-outSteeds meer organisaties melden dat zij te maken hebben met een werknemers met burn-out. Het laatste bekende slachtoffer is de  nieuwe topman van Akzo Nobel Ton Būchner, 47 jaar. Na de bekendmaking strafte de financiële wereld Akzo Nobel af met een 4,5% afwaardering van de aandelen ten grote van 500 miljoen euro.

Steeds meer verhalen komen in de media met openheid over burn-out dat zelfs grote beurs genoteerde organisaties melden dan hun top te maken heeft met burn-out klachten. Zo melde Lloyds bank vorig jaar (2011) dat hun topman Antonio Horta-Osorio thuis zat met spanningsklachten. Inmiddels zit hij weer terug op zijn plaats maar dat geldt lang niet voor iedereen. Voor velen is de terug keer naar hun oude functie niet meer mogelijk. Enerzijds omdat de functie inmiddels al is ingevuld door een andere werknemer en anderzijds omdat de medewerker zelf de functie niet meer kan vervullen op de manier waarop deze dat voor de burn-out heeft gedaan.

Ook artiesten vallen uit met burn-out klachten zoals Gerard Joling die door zijn openheid over burn-out de landelijke pers haalde. Rene van der Gijp en laatst de melding van een bijna burn-out van de 28 jarige Simon Keizer van Nick & Simon het succesvolle Volendamse duo gaven openheid over burn-out.

De meeste medewerkers met een burn-out zijn gemiddeld een jaar thuis en 30% van de instroom in de WIA is psychische gerelateerd. De kosten van burn-out en stress gerelateerde klachten is niet de schatten!

Als manager van medewerkers kunt u hieronder onze burn-out tips opvragen en zelf aan de slag gaan!openheid over burn-out maakt dat vele organisaties het serieus nemen als het gaat over spanningsklachten op de werkvloer en er daadwerkelijk iets aan willen gaan dien.