Schuldhulpverlening bij financiële problemen van werknemers

Schuldhulpverlening bij financiële problemen van werknemers; wees er optijd bij!

Werk aan de ‘financiële intelligentie’ bij financiële problemen!

Uit een recent rapport van Nibud blijkt dat 79% van de bedrijven werknemers heeft met financiële problemen. Het productiviteitsverlies van deze werknemer wordt op minimaal 20% geschat. Financiële problemen zijn steeds vaker de oorzaak van stressklachten, verzuim op de werkvloer en van fraude en diefstal in het groot. Dit probleem is heden een vervelende consequentie van de economische situatie in Nederland van dit moment. Loonbeslag is vaak het eerste signaal dat de werkgever vaak via P&O / HRM er achter komt dat er iets heel fout gaat in de prive situatie van de werknemer. ALs leidinggevende of HRM’er er over praten is lastig. Want het is privé en er rust vaak een groot taboe op. Toch kan juist de leidinggevende en/of HRM een grote rol spelen voor deze medewerker en hulp bieden om grotere problemen te voorkomen. Het zijn ook steeds vaker de hogere inkomens waar deze problematiek zich steeds vaker voordoet.

“De schaamte om geldzorgen is de grootste showstopper bij financiële problemen
De weg naar een oplossing hoeft niet lang te zijn. En in de huidige aanpak en oplossingen door financiële dienstverleners is er veel uitval en een beperkte effectiviteit. Spelenderwijs leren is het meest effective!

HRM en P&O-professionals komen steeds vaker in aanraking met financiële problemen, omdat werknemers deze problemen ´meenemen´ naar het werk.  Loonbeslag of het vragen van een voorschot of lening zijn voor P&O vaak de eerste signalen dat er iets mis is. Maar de eigenlijke problemen zijn natuurlijk al veel eerder ontstaan. Het is daarom belangrijk dat HRM / P&O professionals weten hoe de werknemer in zo´n geval snel geholpen kan worden. En naar welke instanties er doorverwezen kan worden.

Voorlichting over het voorkomen van schulden en budgetbeheer is van levensbelang.
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Wat kunt u doen in de preventie-sfeer om deze financiële problemen voor te zijn. Het is een beladen onderwerp voor veel mensen, want er rust een groot taboe op het bespreken van financiële problemen. Daarom is het voor werknemers  belangrijk dat de ruimte daar is om hun financiële problemen vroeg bespreekbaar te kunnen maken op het werk, in de wetenschap dat begeleiding mogelijk is. Vaak is het koppelen van de sociale overwaarden aan elkaar al de wig waardoor werknemers weer verder kunnen. Hoe u dat kunt oppakken vertellen wij u graag. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kosten schulden de organisatie?
Omdat het zo’n beladen onderwerp is gaat het gepaard met veel energieverlies van zowel de werknemer als de P&O professional. In volgorde:

  • Op nummer 1 staat loonbeslag. Dat kost de meeste energie voor een organisatie om de werknemer met financiële problemen te helpen. Naast het werk voor P&O en HRM komt er vaak een interactie opgang die langdurig kan voortduren.
  • Nummer 2: De overlast voor de collega’s van de werknemer en het verwerken van het ziekteverzuim dat gepaard gaat met financiële problemen.
  • Nummer 3: Arbeidsverlies en fouten als gevolg van stressklachten en concentratie problemen van de werknemer bij zijn of haar werkzaamheden.
  • Nummer 4:  De extra werkzaamheden voor P&O en HRM voor het verwerken van voorschotten, de gevolgen van fraude en diefstal als gevolg van werknemers met financiële problemen.

Oorzaken van financiële problemen
De grootste oorzaak is overbesteding waarbij de werknemer leeft op te grote voet. Er wordt dan teveel geld uitgegeven om ‘erbij’ te horen. Medewerkers die dit gedrag vertonen vullen een bepaald gemis in, met het kopen van spullen.

Op de tweede plaats komen schulden omdat de medewerker zijn uitgaven niet aanpast aan zijn of haar nieuwe situatie. Vaak ontstaan dit soort schulden als gevolg van bijvoorbeeld een echtscheiding, het kopen van een groter huis, de komst van kinderen, ontslag, en ziekte zoals bij een burn-out waarbij het loon niet volledig wordt doorbetaald.

De derde oorzaak heeft veel te maken met gemakzucht en slordigheid met het betalen van rekeningen. Hierbij is de werknemer een soort struisvogel problematiek aan het voeren en negeert de werkelijkheid. Dit soort schulden zijn het gemakkelijkst op te lossen.

Aanpak en Schuldhulpverlening bij financiële problemen van werknemers
De meeste organisaties komen alleen in actie wanneer de werknemer daar om vraagt. Een klein gedeelte van de organisaties schenkt aandacht aan preventie op dit vlak. De hulp aan werknemers verschilt per organisatie sterk, van het bieden van een luisterend oor tot aan complete regelingen voor de werknemer. Direct in actie komen betaald zichzelf eenvoudig terug doordat stress- en/of verzuim-klachten afnemen en de werknemer uiteindelijk met een regeling of zonder schulden beter zal functioneren omdat deze zicht gesteund zal voelen. Werkgevers kunnen vaak door simpele hulp zoals het geven van advies of een doorverwijzing al het verschil maken voor deze werknemers. Op de lange termijn betalen dit soort initiatieven van werkgevers zich snel terug in grotere betrokkenheid van de werknemer als eindresultaat.

Welke actie wordt meestal ondernomen
De meeste werkgevers sturen de werknemer door naar de schuldhulpverlening gevolgd door maatschappelijk werk. Als organisaties zelf hulp willen bieden gaan zij het meestal over op het geven van een voorschot of overwerk toewijzen. Gevolgd door het eerder uitkeren van vakantiegeld of extra beloen met een eindejaarsuitkering voor het halen van prestaties. Als laatste redmiddel wordt er steeds vaker een lening verstrekt aan de werknemer met schuld. Minder vaak wordt er informatie verstrekt over omgaan met geld. Terwijl hier de grootste voordelen behaald kunnen worden. Een combinatie van hulp als dan niet met een lening gecombineerd met informeren over geld is het meest effectief om schuldhulpverlening bij financiële problemen van werknemers aan te bieden.

De beste actie
De beste actie die een werkgever kan doen is het overnemen van de schuld samen met het opbouwen van financiële kennis van de werknemer. En natuurlijk zelf ook deze kennis tot zich nemen. Financiële intelligentie geeft op heel veel fronten voordelen.

Oorzaak van financiële problemen.
In het westen worden twee heel belangrijke zaken nooit geleerd in het onderwijs (op de basisschool)  en dat is

  1. het omgaan met geld en
  2. het onderhouden van relaties.

En juist deze twee zaken heeft iedereen het meeste nodig in zijn of haar leven. Want niemand kan zonder geld en niemand kan zonder relaties. Je hebt overal met  relaties te maken en dus ook op je werk.

Financiële blauwdruk
De oplossingen die vaak worden geboden aan mensen met financiële problemen zijn vaak saai en niet echt motiverend om snel een goed resultaat te halen. Ook wij zagen dit steeds vaker in onze praktijk dat het resultaat verre van geweldig is. Maar wel zagen wij een vast patroon bij iedereen. Het bleek dat iedereen een soort blauwdruk heeft in zijn doen en laten voor het omgaan met geld. En wij zagen dat deze blauwdruk kan worden aangepast door bewustwording. Dus als iemand begrijpt wat hij doet op een bepaald moment in relatie tot geld, dan kan de automatische piloot eraf. En dan heeft deze persoon een keuze. Deze keuze is self-empowerment en dat is de sleutel. Mensen kunnen weer in hun kracht komen te staan.

Onderzoek naar financiele problemen van werknemers
Door onze ervaring met de enorme kracht van “ervarend leren programma’s” die we in bepaalde coachingsessies gebruiken, weten we dat spelen de beste manier is om snel resultaten te behalen.  Met deze wetenschap was het ons doel om een spelende manier te vinden om mensen te kunnen helpen. Hierbij was het belangrijk dat er op een inspirerende manier geleerd kon worden welke rol geld in iemands leven speelt. We zochten dus een manier om iemands blauwdruk rondom geld op een spelende manier zichtbaar te maken. Want deze blauwdruk heeft ervoor gezorgd dat de werknemer nu in de huidige financiële problemen zit en mogelijk om schuldhulpverlening heeft gevraagd.

Onze oplossing
Onze zoektocht naar manieren om clienten met burn-out en schulden te helpen heeft ons gebracht bij een fantastische simulatie. Het Geldspel. Het spel kan de blauwdruk over hun relatie met geld heel snel spelenderwijs duidelijk maken. Hierna kan de begeleider van het spel op de persoon gerichte aanwijzingen geven om weer in balans te komen. Allemaal in een ontspannen spelende omgeveing waarin alle ruimte is om ‘fouten’ te mogen maken. We zijn met dit spel en de begeleiding in staat om de grootste struikelblokken weg te nemen in een middag of een avond voor de deelnemers. Deze enorme stappen kunnen gezet worden omdat de werknemer in een vertrouwde omgeving, gecontroleerd zijn of haar eigen gedrag kan observeren. Waarbij de mogelijkheid bestaat om direct hulp te krijgen van een gespecialiseerde budgetcoach of andere begeleider.

De budgetcoach kent als geen ander de problemen waarvoor de meeste mensen met financiële problemen staan. Het geheel van deze opzet is zeer krachtig en neemt P&O of HRM professionals veel werk uit handen. Omdat de problematiek voor iedereen anders is zijn er verschillende begeleidingsmogelijkheden na deze avond of middag voor uw medewerker. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Informatie voor P&O HRM professionals
De doelgroep is niet alleen medewerkers met schulden. Ook professionals en leidinggevenden die deze mensen begeleiden hebben baat bij het volgen van een middag of avond. De eigen rol en de schat aan mogelijkheden komen spelenderwijs naar voren. Als P&O of HRM professional bent u na het spelen van dit spel nog beter in staat om mensen in financiële problemen te helpen. Maar vooral door het gaan begrijpen van de verschillende opties die u zelf heeft met uw financiën gaat er ook een wereld open, met uitzicht op een zorgen-vrij financiële toekomst.

Data mogelijkheden
De middagen of avonden die gepland staan kunt u onderaan de pagina vinden.

Tijden
De middagen zijn van 14:00 tot maximaal 17:30 uur. Inloop vanaf 13:30
De avonden zijn van 18:30 tot maximaal 22:00 uur Inloop vanaf 18:00

Locatie
Onze praktijk in Lage Zwaluwe.

Kosten
De kosten voor deelname zijn (introductie korting) €135,- p.p. ex BTW. U krijgt van ons digitaal de factuur. Uw betaling is het deelnamebewijs.

Via onderstaand formulier kunt u deelnemers opgeven.

Schuldhulpverlening bij financiële problemen van werknemers en zaak van u en uw medewerker!