‘Serious gaming’ schuldenvrij geldspel

Schuldenvrij geldspel; In een middag of avond begrijpen
wat de betekenis is van geld en wat het met je doet!

Werk aan je financiële intelligentie  met het schuldenvrij geldspel!

Door onze ervaring met de enorme kracht van “ervarend leren programma’s” zoals met het spel ‘Cashflow 101’ wat behoort tot het genre ‘serious games’, weten we dat spelen en plezier maken de beste manier is om snel te leren en goede resultaten te behalen.

Schuldenvrij als attitude
Met deze wetenschap was het ons doel om een inspirerende manier te vinden om onze clienten met burn-out en geldzorgen sneller schuldenvrij verder te helpen. Hierbij was het belangrijk dat er op een leuke manier geleerd kon worden welke rol geld in iemands leven speelt en welke onuitputtenlijke manieren er zijn om er goed mee om te gaan. We zochten een manier om iemands ‘blauwdruk rondom geld’ op een spelende manier zichtbaar te maken. Want deze ‘blauwdruk’ heeft ervoor gezorgd dat de werknemer in de huidige financiële problemen zit, en mogelijk om schuldhulpverlening heeft gevraagd.
Deze zoektocht heeft ons gebracht bij een fantastische simulatie, ‘Cashflow 101 het Geldspel’. We zijn met dit spel aangevuld met onze begeleiding in staat om de grootste struikelblokken weg te nemen in een middag of een avond. Puur door het samen het spelen van dit spel.

Deze geweldige resultaten en de enorme stappen die de clienten nemen, kunnen alleen gezet worden omdat de werknemer in een vertrouwde omgeving gecontroleerd zijn of haar eigen gedrag kan observeren. Hierbij bieden wij de mogelijkheid om direct hulp te krijgen van een gespecialiseerde budgetcoach.

Voor meer informatie en de achtergrond van dit spel klik hier

Informatie voor P&O HRM professionals
De doelgroep is niet alleen medewerkers met schulden! Ook de professionals HRM en P&O medewerkers die deze mensen begeleiden hebben baat bij het volgen van een middag of avond om zodoende van onze aanpak te leren. De eigen rol m.b.t. geld en een schat aan mogelijkheden om werknemers beter te begeleiden, komen spelenderwijs naar voren. Als P&O of HRM professional bent u na het spelen van dit spel nog beter in staat om werknemers in financiële problemen echt te helpen. Maar vooral door het gaan begrijpen van de verschillende opties die u heeft om uw medewerkers te begeleiden.

Signaleren van  financiële problemen van medewerkers
P&O / HRM merkt meestal als een van de eersten dat een werknemer in de financiële problemen zit als er beslag wordt gelegd op het inkomen. Vaak zijn er voorheen wel signalen geweest zoals verandering in gedrag, concentratieproblemen, disfunctioneren en ziekteverzuim zijn factoren van geldzorgen. Maar er zijn vaak ook andere signalen die kunnen wijzen op een financieel probleem zoals fraude, het lenen van geld van collega’s, of een verzoek om extra uren in de vorm van overwerk te mogen maken. Mensen met geldzorgen zijn erg goed in het verzinnen van allerhande mogelijkheden om aan extra geld te komen of om uitgaven uit te sparen.

Voorkomen van het hebben van schulden van uw werknemers is lastig. De signalen op tijd opvangen kan vaak wel! Hiermee kan de werkgever vaak veel ellende voor blijven. Werknemers met financiële problemen kosten organisaties veel tijd, energie en geld. En gevolgen die verband houden met geldzorgen kunnen groot zijn en het imago van de organisatie grote schade toebrengen.

Imagoschade
Een schuld kan ook een veiligheids- of image risico opleveren. Werknemers doen soms de raarste dingen om financiële problemen op te willen lossen.

Doelgroep
Werknemers in financiële problemen. Het maakt bij deze middag niet uit of de werknemer iemand is met een modaal inkomen of de directeur / CEO van de organisatie is. De inzichten uit het spel zijn voor iedereen van toepassing. Zelfs voor ervaren beleggers is er een vervolgsessie met nieuwe spelelementen.

Data mogelijkheden
De middagen of avonden die gepland staan kunt u onderaan de pagina vinden.

Tijden
De middagen zijn van 14:00 tot maximaal 17:30 uur. Inloop vanaf 13:30
De avonden zijn van 18:30 tot maximaal 22:00 uur Inloop vanaf 18:00

Locatie
Onze praktijk in Lage Zwaluwe.

Kosten
De kosten voor deelname zijn (introductie korting) €135,- p.p. ex BTW. U krijgt van ons digitaal de factuur. Uw betaling is het deelnamebewijs.

Via onderstaand formulier kunt u deelnemers opgeven.

Tot in the game! En een schuldenvrije toekomst!