Schade van het negeren van een burn-out

Schade van het negeren van een burn-out door PostNLDe imago schade van het negeren van een burn-out van een medewerkster komt hen duur te staan. Haar werkgever PostNL wist dat ze een burn-out had en PostNL had kunnen voorkomen dat het helemaal fout ging. De vrouw was postbezorgster voor de inwoners van Eelde en Paterswolde en hield tussen 2012 en 2015 13.500 poststukken thuis.

De vrouw moet dinsdag 15 maart 2016 voor de rechtbank in Assen verschijnen op verdenking van het wegmaken van deze poststukken. Dit alles kwam aan het licht toen de postbezorgster 2500 nooit bezorgde poststukken vorig jaar aan PostNL had overhandigde.

In november van dat jaar werden in haar huis nog eens zestig zakken vol met post gevonden. “PostNL veel eerder moeten ingrijpen. Deze kwetsbare vrouw had ernstige burn-out klachten. Zij kon haar werk absoluut niet meer aan. Het groeide haar compleet boven het hoofd. Ze heeft dat meerdere keren op verschillende manieren laten weten aan PostNL. Het bedrijf deed niets. Daardoor is het zo uit de hand gelopen.” Aldus haar advocaat Niek Heidanus.

Bedrijfsarts.
Steeds vaker gebeuren dit soort dingen waarbij de partijdige bedrijfsarts, deze is immers ingehuurd door PostNL, werknemers dwingt om weer snel aan het werk te gaan bij een burn-out. Je gelijk halen via een herkeuring bij het UWV komt steevast op ontslag te staan. Daarnaast kennen werknemers vaak hun rechten niet. De image schade van het negeren van een burn-out voor organisaties kan grote gevolgen hebben.

Nalatig.
Goed werkgeverschap is bij wet geregeld en de rechter moet daar ook op toetsen. Door deze rechtszaak neemt PostNL wederom zijn verantwoording niet en gaat deze de schade verhalen op de werknemer. Uiteindelijk zouden de aandeelhouders, de bestuurder van PostNL tot verantwoording moeten roepen omdat het op de werkvloer zo mis kan gaan. De imago schade van het negeren van een burn-out is uiteindelijk ook haar aan te rekenen en dit soort berichtgeving zal het aandeel geen goed doen.

Leon Brinkers.