RSI KANS klachten chronische spanningsklachten zijn eenvoudig te behandelen

RSI KANS triggerpoint en DorntherapieRSI ((Repetitive Strain Injury) is een verzamelnaam voor allerlei klachten voortkomend in heel het lichaam. Tegenwording is de gebruikte term voor deze klachten KANS (Klachten van de armen, nek en schouders)
Een gebruikelijk opvatting is dat de klachten worden veroorzaakt door repeterende bewegingen of een langdurige statische houding of een combinatie hiervan. Vaak worden werkgebonden factoren genoemd die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan, verergeren of het instandhouden van RSI of KANS.

De muisarm is wel de belangrijkst en meest genoemde klacht van RSI KANS. RSI KANS komt in alle beroepen voor, maar ook in sporten zoals de tenniselleboog en de golfarm. Vaak wordt in de medische benadering de diagnose carpaal tunnel syndroom gesteld en is een behandeling met eerst rust en daarna spuiten en opereren de meest gebruikelijke benadering.

De oplossing voor chronische pijnklachten
Onze oplossing voor RSI KANS klachten is een combinatie van Triggerpoint therapie en met rug, knie en tinnitus klachen een combinatie van Dorn Therapie en eventueel Triggerpoint Therapie. Deze therapieën verlicht de klacht of neemt deze in z’n geheel weg in 2 tot drie behandelingen, zonder medische tussenkomst. Opereren is zelden nodig bij dit soort klachten. Triggerpoint is het meest te vergelijken met Dry Needling waarbij in de fysiotherapie naalden worden gezet in accupunctuurpunten in spieren. Triggerpoint is een drukpunt massage waarbij dezelfde drukpunten worden behandeld zonder te prikken. Dorn Therapie is het meest te vergelijken met Chiropractie en manuele therapie als bijvoorbeeld osteopathie. Beiden therapieën zijn zelfhulpmethodes waarbij de cliënt wordt aangeleerd wat te doen op het moment dat de klachten terugkomen in tijden van overmatig stress.

Wetenschappelijke onderzoek
Het ministerie voor volksgezondheid heeft een commissie van de Gezondheidsraad onderzoek laten doen naar RSI KANS. Een van de conclusies uit dit rapport trok onze aandacht. “Psychosociale arbeidsgebonden factoren leiden op zichzelf niet tot RSI KANS -klachten, maar kunnen er in combinatie met fysieke factoren aan bijdragen. Te weinig hersteltijd, psychische belasting (hoge werkdruk, hoge werkstress, hoog werktempo, werk met hoge mentale eisen) en geringe sociale ondersteuning (relatie met collega’s, leidinggevenden en het management) zijn waarschijnlijk belangrijk.”

Wij behandelen RSI KANS klachten vaak met succes in 3 behandelingen.

Meer weten over dit onderwerp en de mogelijkheden voor u, neem contact op met de opening | burn-out specialisten  op nummer +31 (0)168 48 1717 of mail met ons.