Referenties

Ik Heb een bijzondere ervaring opgedaan door samen met Marina mezelf innerlijk te ontwikkelen. Door deze ontwikkeling heb ik meer inzicht gekregen in mezelf en mijn beweegredenen. Ik begrijp nu beter hoe de interactie is tussen mensen, hetgeen je onbewust uitstraalt en wat anderen en ik zelf uit deze cosmos kunnen oppikken.
Goed voelen is een keuze maar ook een techniek die je moet leren toepassen, dat gaat niet van de 1 op de andere dag. Het ligt snel op de loer om te focussen op dingen die er niet zijn of waar je niet blij mee bent. Ook het focussen op wat er wel is en positieve benadering van alle uitdagingen die iedereen tegenkomt is iets wat te leren is, vraagt wel geduld en inzet, echter de beloning is er. Door deze ervaring ben ik verder gegroeid in wie ik ben en heb ik meer vertrouwen gekregen in hetgeen nog voor me ligt. –  Anoniem

Marina heeft diepgang en deskundigheid op een terrein waar velen zich wat minder confortabel voelen. Zij heeft met haar werkwijze klachten bij mij kunnen wegnemen, die ik al enige tijd als permanent had geaccepteerd. Door een wederzijds zeer open relatie kon de bron van de klachten snel worden gevonden en aangepakt.”

Frans Tiel – Oosterhout,  (www.ctic.nl.nl)

@de_opening Hoi Leon, dank voor alles en de mooie inzichten! Tot ziens!

karen_voshol via Twitter

Leuk, weer nr Léon Brinkers/De Opening. Deze x voor n sessie. Ik vind Léon brilliant, én voordat ik doorverwijs eerst zelf o d stoel > < ..meer over De Opening op http://bit.ly/cqiEJO en je kunt kennis met ze maken in een ‘taartsessie’ http://bit.ly/b2aoyS Ik heb er zin in

Caro_Geurtsen via Twitter

Ruim 4 jaar is “De Opening” stoelmassage, inmiddels kind aan huis binnen zes vestigingen van Ingenieursbureau Oranjewoud. Met een vaste frequentie van 1 x per 2 weken zijn de masseurs actief  en hebben inmiddels een vrij constante groep mensen die van de massage gebruik maken. In de loop der jaren is er een hechte band met Marina Schriek opgebouwd en zijn er veel overlegmomenten om o.a. met de input van onze medewerkers tot een optimale situatie te komen.

Wat maakt een goede stoelmasseur uniek? Uiteraard het masseren, maar daarnaast ben je ook een luisterend oor. In een vertrouwde situatie vertellen mensen vaak heel veel en hoe ga je als masseur hiermee om? Het aanvoelen van de stemming, bereidheid tot praten of juist rust tijdens een massage is een eigenschap die Marina goed beheerst en waar zij veel energie insteekt. Door middel van workshops probeert zij samen met haar masseurs hierover te brainstormen en ervaringen uit te wisselen om de massages zo goed mogelijk aan te passen aan het individu. “Massage op Maat”.

Marina en haar team signaleren tijdig wanneer iemand dreigt uit te vallen. Zij adviseren de medewerker dan om hulp te zoeken of geven tips. Voor veel mensen is de massage een manier om even heerlijk te ontspannen en eventueel aanwezig stressgevoel te verlagen, of puur onderhoud. Uit preventief oogpunt hebben zowel de werknemer als werkgever hier uiteraard baat bij. Kortom; Stoelmassage is niet meer weg te denken binnen onze organisatie.

Iris Draaijer, officemanager Oranjewoud – Oosterhout, (www.oranjewoud.nl)

Met haar organisatiescan heeft Marina op treffende wijze onze ontwikkelpunten van ons en onze organisatie neergezet. Op een herkenbare manier heeft ze situaties en verhoudingen binnen onze organisatie geduid.

Enthousiasme, inzicht en bewustwording heeft de organisatiescan mij gebracht.

Robert Coffeng, adviesgroepmanager Oranjewoud – Oosterhout, (www.oranjewoud.nl)

Leon,

De organisatiescan nam ongeveer anderhalf uur in beslag. De resultaten waren verrassend. Er werd op een geheel andere manier naar het VIP gekeken dan in het verleden. Een aantal tips is meteen bruikbaar en te realiseren. VIP gaat met deze tips aan de slag.

Er wordt nu samen met ‘de opening’ gekeken naar een training voor de medewerkers van het VIP.

Rob Beckers, VIP Oosterhout –  (www.vip-oosterhout.nl)

Diploma gehaald…En toen was ik stoelmasseur.

En dan? Hoe haal je bedrijven binnen? Hoe ga je om met cliënten? Hoe kom je professioneel over? Wat doe je vooral niet? …en…en?

Ik was inmiddels al een paar jaar bezig met stoelmasseren, maar gedegen antwoorden op deze vragen waren nergens te vinden.

Noem het toeval (of bestaat dat niet?) maar toen hoorde ik van de workshop van Leon en Marina. Op geheel eigen en toegankelijke wijze kreeg ik hier mijn antwoorden, van mensen die zelf al geruime tijd een professioneel stoelmassagebedrijf hebben. Daardoor konden zij advies aanreiken uit eigen ervaring en waren vele situaties erg herkenbaar. Ook putten ze uit hun kennis als DofNA coach, waardoor je leert ook jezelf in acht te nemen en je grenzen te bewaken. Dit alles wordt op een dynamische manier aangereikt, dus je hebt als toetje ook nog een leuke dag.

Tip: Zorg wel dat je uitgeslapen op de cursus verschijnt, want je gaat veel leren!

Samanta Schreurs, SensWorks – Deventer,  (www.sensworks.nl)

Marina,

16 jaar heb ik last gehad van een boompollenallergie. Dat zijn omgerekend ca. 4 jaren ellende. Tijdens de stoelmassage bij Oranjewoud gaf je me aan dat je er misschien iets aan zou kunnen doen. We moesten daarvoor maar eens een afspraak maken in jouw praktijk in Lage Zwaluwe. Als vrij nuchtere man was (en ben ik eigenlijk nog steeds) wat conservatief tegenover de door jou gehanteerde natuurgeneeswijze. Ik besloot het te doen met de insteek “baat het niet, schaden zal het ook niet”. Tijdens de “behandeling” heb je me een en ander uitgelegd hoe het proces werkt en daarna begon je me met tussenpozen wat vragen te stellen met een inhoud waarover ik me verbaasde, hoe kon jij die dingen weten/zien…Ik heb dat als heel bijzonder ervaren. De link die ik daarna vermoedde kwam boven, maar nog veel meer. Je zag blokkades en nam die weg. Nuchter als ik ben dacht ik af en toe “dat zal wel”, maar wie schetst mijn verbazing.

Vanaf die sessie was mijn allergie totaal verdwenen. Een wereld ging weer open waar ik jaren geen gebruik van kon maken. Ik ben het weekend in het bos gaan lopen, waar ik mijn “vijand nummer 1, de berk” stuifmeel in mijn gezicht liet blazen. Er kwam geen reactie… Ik ben voorzichtig eens begonnen aan een “vijand nummer 2, een gewone appel”.. Ook geen vervelende reactie meer. Een week later gestopt met de neusverstuiver (ontstekingsremmer)…geen reactie.

Twee weken na de behandeling stak plots de allergie (?)  weer de kop op, maar je had me gezegd, als het niet goed gaat bel me. Dat heb ik een dag later gedaan, een hele dag geplaagd door hoofdpijn. Ik sprak je antwoordapparaat in, binnen de kortste keren belde je me terug en gaf aan nog een blokkade te hebben gevonden en weggenomen. Veel water drinken en het zou weer beteren. Inderdaad ’s avonds werd de hoofdpijn minder en de volgende dag was er  geen spoortje allergie meer…of eigenlijk zoals jij zei, het was geen allergie, het was die blokkade..

Heel erg bedankt voor de “gouden” tip en deze zeer succesvolle behandeling.

Ik leef weer en geniet van het buiten zijn, dat kon 16 jaar niet in deze periode…Je bent geweldig.

Harry van Boesschoten – Breda,  (www.vboesschoten.nl)

Ik ben erg enthousiast over Marina Schriek als persoon en als collega-coach. Met haar enthousiasme, motivatie en brede kennis en ervaring, heeft ze mij geadviseerd bij een toekomstig samenwerkingsproject. Voor mij een ideale manier om met een collega-coach te kunnen sparren en bruikbare tips en adviezen aangereikt te krijgen. Ik ga zeker in de toekomst nog vaker met Marina samenwerken. Verder heb ik weinig woorden over, gewoon heel erg fijn en bedankt!”

Liana van de Vendel-van Eldik – Wageningen,  (www.klerksupport.nl)

“Ik, officemanager van Oranjewoud in Almere, ben zeer tevreden over de stoelmassages die door ‘de opening’ verzorgd worden. Er wordt goed geluisterd naar de wensen van de cliënten. Mocht er toch een probleem zijn dan wordt dit direct opgelost. De communicatie tussen Marina en mij is zeer open en goed en dat schept vertrouwen”.

Erica Puiman, Almere –

Beste Marina en Leon,

Ik wil graag even mijn waardering uitspreken voor jullie inzet en doorzettingsvermogen. Het CleanDrinks evenement dat jullie met onze studenten op poten zetten neemt geweldige vormen aan.

Meer nog dan jullie energie voor het evenement waardeer ik de manier waarop jullie mijn studenten coachen. Dit is een geweldige ervaring voor ze aan het worden. Iets waar ze nog jaren over zullen praten. Mijn oprechte dank daarvoor!

hartelijke groet,

Bert Smit, NHTV Breda

Beste Marina,

Dankzij jou is mijn (daardoor ook onze) vakantie geweldig geweest. Het vertrouwen in eigen kunnen en grenzen aangeven heb ik allemaal kunnen toepassen. Zonder jouw coaching was dit niet gelukt. Bij een volgende blokkade of struikelblok kom ik graag weer bij je.

Nogmaals dank.

Suze van den Berg, Lage Zwaluwe
“Marina is een betrokken vrouw die op een hele open wijze communiceert met mensen. Zij is erg betrokken en geeft inzicht in je persoonlijk functioneren waar je echt wat aan hebt. Als persoonlijke coach vind ik haar erg waardevol.”

Suzan Wijnbergen, Service2office Raamsdonksveer,  (www.service2office.nl)

DofNA. Discharge of Neural Aspects. Dat krijg ik niet uitgelegd aan mijn hond. Dus noem ik het De Neutraliserende Aanpak. De methode is heerlijk simpel. En daar houd ik van. Hop, snel naar de kern van je overtuigingen en blokkades die in de weg zitten om te groeien. Hoe ziet dat er uit?

Je gaat zitten tegenover Marina (of Léon). ”Waar wil je aan werken“ vraagt zij. Je geeft aan wat je bezig houdt en zij stemt zich helemaal af op jou. Ze vertelt wat ze waarneemt, ze schetst bepalende (en beperkende) ervaringen uit alle dimensies van je ‘zijn’. En je weet dat het klopt. Zij neutraliseert de lading, je overtuigingen veranderen en de Nieten in je leven veranderen in Wellen. En worden bronnen van inspiratie. Je groeit en geniet van het leven NU. Alles is mogelijk.

Pim van Gils, Professional Organizer. Oosterhout,  (www.pimvangils.nl)