Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean moeten ze weer worden om gezond te blijven

Pirates of the caribbean

Captain Jack Sparrow is de ‘held’ in deze mooie film. De film heeft mijn interesse gehad vanwege de mooie tune. Later is daar wat moois van gemaakt door DJ Tiësto zie hier.  De piraten zoals wij ze kennen stropen de zeeën en oceanen af op zoek naar alles wat van waarde was. Maar was dit wel zo?
Ik denk dat ze op zoek waren naar de gevestigde orde en ze stalen van hen. Piraten waren het zat dat een klein clubje de boel verziekt voor de grote massa. En als dat zo is geef ik ze gelijk.

Roep ik op tot eerlijk delen? Nee, geen enkele cel in mijn lichaam denkt hieraan.
Waar gaat het dan over? Er is al eeuwen lang een cultuur waarbij manipulatie de manier is om je doel te bereiken en niets mag in de weg staan om het doel te bereiken. U zult denken waar heeft hij het over?
Het gaat om het volgende. We zijn geworden tot slaaf van onze samenleving en het lijden gaat maar door. Als makke schapen pikken we alles maar en we denken dat we er toch niets tegen kunnen doen. Het Calimero effect heeft ook ons getroffen!

Wordt (Pirates of the caribbean) wakker!!

Vrijheid is een illusie, ook in Nederland, dus wordt maar eens wakker! En stap uit je comfortzone.  Ik merk in mijn werk als burn-out specialist steeds meer dat mensen onwetend zijn van een heleboel dingen. Waarom? Het is zo gemaakt en jij hebt het geaccepteerd. Het design van onze samenleving is erop gericht dat we een heleboel dingen accepteren zoals ze zijn. En de meesten van ons vinden het wel lekker zo. Hoezo kan ik daar iets aan veranderen, ik kan me daar toch niet mee bemoeien? Wat kan ik nu uitrichten? Bla Bla Bla, net als een schaap.

Laatst hoorde ik het verhaal van iemand die naar de voedingsdeskundige moest vanwege haar zoontje met eczeemklachten. De moeder was boos. Wat een tijdverspilling en ik hoefde mijn zoontje niet eens mee te nemen om advies te krijgen! “Wat een waardeloze bende is het daar, ik weet er nog meer van als zij”. Ik vroeg haar “heb je een klacht ingediend bij je verzekeraar? “Nee, waarom?”  was haar wedervraag.
Ik vertelde haar dat zolang jij niets zegt over deze waardeloze dienstverlening, jij ervoor blijft betalen! Dus wanneer kom je van je plaats af en doe er iets aan? Want als jij het niet doet verandert er helemaal niets. Ach gaf ze me terug “wat kan ik nu in mijn eentje doen tegen zo’n grote verzekeraar?” En dit is wat ik zovaak hoor in mijn burn-out praktijk. ‘Arme ik’ en ‘het overkomt mij allemaal!’

Maar hoera: er is weer een mooi voorbeeld te noemen. Wat gestart is met een bericht op facebook heeft geleid tot de afzetting van  president Hosni Mubarak van Egypte. Eén mens die het niet langer pikt en anderen oproept hetzelfde te doen. Ja, daar zit meer achter, maar het beantwoordt de vraag: “wat kan jij doen in je eentje?”

Voor de statistieken; als deze moeder het verhaal over de waardeloze dienstverlening voor haar zieke zoontje doorvertelt aan één persoon per week en deze persoon vertelt dat ook weer door aan één persoon en ga zo maar door. 10% van de mensen doet dit ook echt. Weet je hoeveel mensen je dan in 10 weken hebt bereikt? Meer dan 100 mensen.
En daarna gaat het pas echt hard. In 28 weken heeft deze ene persoon heel Nederland en Belgie bereikt. Kijk maar hier als je met niet gelooft.  Dus: “wat kan ik nu doen? Ik ben maar een druppel op de gloeiende plaat!”

Allemaal indoctrinatie, je maakt jezelf klein. Kom van je luie stoel en doe er iets aan! Of stop met zeuren! Want dat is natuurlijk ook een optie!

Leon Brinkers

Vele vormen van nieuwe media maken de gebruiker net zo krachtig als een grote krant of een televisiezender. Dus als je het ergens echt niet mee eens ben kan je via bijvoorbeeld twitter of facebook een enorme hoeveelheid mensen bereiken en daarmee je stem laten horen.