Omgaan met de crisis

 Omgaan met de crisis Nederland 2012 2013 tip!

De maatschappij als geheel heeft, door te vertrouwen op de overheid en het bankensysteem, collectief z’n portemonnee weggegeven aan deze instellingen. Nu zijn we gefrustreerd dat de banken en de overheid niet als een goede huisvader omgegaan zijn met ons geld. Omgaan met de crisis is belangrijker dan ooit, want mensen worden ziek van de huidige situatie.
Vele mensen vragen ons naar manieren om met de huidige economische ciris in Nederland 2012 2013 om te gaan. Hieronder staan acht tips die iedereen kan toepassen om weer vertouwen te krijgen in zichzelf en vooral in het systeem waarin we leven.

Hieronder staan 7 tips over omgaan met de crisis die iedereen kan toepassen om weer vertouwen te krijgen in jezelf en vooral in het ‘systeem’ waarin we leven;

  1. Gebruik de kracht van NU. Accepteer de situatie zoals die is Stop met zeuren over wat iedereen verkeerd heeft gedaan en wat een schande dat is. Gebruik de kracht van NU door te praten over hoe je het graag hebben wil en waarom je dat zo fijn vindt. Wat zijn de voordelen die oplossingen kunnen brengen en hoe zou je je daarbij voelen wanneer de verandering een feit is.
  2. Ga niet wachten tot anderen de situatie ombuigen voor jou. Jij bent geen onmachtig slachtoffer. Jij kunt dagelijks invloed uitoefenen door zelf te bepalen waar jij je geld aan uitgeeft. Blijf je de grote systemen spekken dat draag je ook zelf dagelijks bij aan de huidige situatie. Verdiep je in hoe systemen werken en waarom bepaalde organisaties en mensen nu rijker dan ooit worden.
  3. Bouw je kennis op van geld en het geldsysteem. Dat hoeft niet moeilijk te zijn begin te lezen in Rijke pa, arme pa van Robert Kiyosaki of het Cashflow Quadrant en ga zo verder.
  4. Kijk niet naar wat er allemaal fout gaat maar richt je aandacht op wat er goed gaat en praat daar over. Maak er een sport van om voor elk negatief bericht of negatieve gedachte een bericht of gedachte te vinden waar je blij van wordt.
  5. Stop met te veel tijd geven aan wat de media dagelijks allemaal te vertellen heeft. Gebruik je tijd beter. Doe dingen die je ‘empower-en’. Ontdek je eigen kracht, ontwikkel je, leer nieuwe dingen en ga in jezelf en je eigen kracht geloven.
  6. Neem je voor eens en voor altijd voor: “Niet de omstandigheden, maar ik bepaal mijn humeur
  7. Vertrouw erop dat deze tijd nodig is om een grote verandering tot stand te brengen in ons huidige systeem. Never waste a good crisis! (Milton Friedman) Lees meer over hoe je met je aandacht kunt spelen in het boek van Marina schriek met de titel Gefeliciteerd met je burn-out.

Super quote over omgaan met de crisis;
“Now is better than what was, because it is always more than what was.If it doesn’t feel better, than I am not focussed into the fulness I have become.” Abraham Hicks 2013

Meer over Abraham Hicks en de crisis is hieronder te vinden.