Verzuim beleid

Ons verzuim beleid richt zich op het verkorten van verzuim door individueel per cliënt te onderzoeken wat er nodig is om naar herstel te gaan. Door ons werk met stressgerelateerd verzuim zijn wij als geen ander in staat om snel de rodelijn te zien van stress en ontevredenheid binnen organisaties.

Wij werken samen met de meeste arbodiensten en zijn daar de aanvulling die ze nodig hebben met hoofdpijndossiers.

Ons specialisme is de menselijke psyche gekoppeld aan ziektebeelden. Dit maakt dat wij per cliënt kunnen aangeven wat nodig is om te herstellen en succesvol te re-integreren. Door onze aanpak zijn vaak uitzichtloze situaties toch snel aan te pakken met verbluffende duurzame resultaten. Door een succesvol pallet aan therapieën en behandelmethoden en ons enorme netwerk aan specialisten op allerhande gebied, kunnen wij nagenoeg alle wegen bewandelen naast de reguliere paden. Dit maakt ons uniek op het gebied van verzuimbeleid en duurzame inzetbaarheid voor organisaties.

Wat van u als werkgever wordt gevraagd is; om de wil te hebben om dat gene te veranderen wat nodig is om optimaal samen te werken met uw medewerker en de re-integratie succesvol te laten verlopen.

Deze verandering hoeft vaak niet eens geld te kosten maar simpel om emfatisch te zijn, een gedragsverandering of de maatregel om flexibel te kunnen werken aan te bieden kan al snel een oplossing zijn. Wat nodig is wordt per cliënt bekeken en is door onze ruime ervaring in het bedrijfsleven nagenoeg altijd te realiseren.

Verzuim zelf oppakken? Schrijf u hieronder in.


Wij zijn uw ideale partner voor duurzame inzetbaarheid, sociale innovatie en hulp aan hoofdpijn dossiers waar de meeste arbodienstverleners niet aan uitkomen.
Bel direct met 0168 481717 of mail direct met De Opening met uw vraag.