Burnout begeleiding

‘de opening’ is gespecialiseerd in snelle en doeltreffende behandeling en preventie van burn-out.

Dit doen we vanuit een mens-gerichte visie en handelswijze. Dit vinden we belangrijk om te noemen, want wanneer, welke aanpak dan ook, gericht is op het zo snel mogelijk hervatten van arbeid, klopt de invalshoek niet. Hierdoor werkt het gekozen traject niet zo goed als gewenst en kunnen de effecten ook ongewenst zijn. Uiteindelijk kost dat u meer geld en zijn de resultaten minder.

Door deze invalshoek realiseren wij in 95% van de gevallen dat uw medewerker binnen drie maanden weer aan het werk is.
Dat scheelt behalve veel ergernis en ellende, vooral veel kosten voor uw als werkgever. Gemiddeld besparen wij€67.000 per burn-out traject.

De resulaten zijn verbluffend. Uw werknemer is in no-time slachtoffer-af en hervat de werkzaamheden, deze keer met een grote dosis zelfredzaamheid en handvatten om zelf de balans te monitoren en steeds te herstellen.

De visie van ‘de opening’ is dat burn-out, niet meer of minder is, dan een heel duidelijk signaal, dat de persoon die het treft, eerdere signalen genegeerd heeft. Blijkbaar is het moeilijk voor deze persoon om de signalen te herkennen, dan wel erop te reageren en er consequenties aan te verbinden.

Elk persoon met burn-out klachten heeft een eigen verhaal. Wij gaan met het ‘slachtoffer’ aan de slag om duidelijk te maken wat de oorzaak is van de burn-out. Er is altijd een reden. Vervolgens krijgt de persoon in kwestie een persoonlijke training. Het belangrijkste bij onze trainingen is ‘self empowerment’. We leren mensen om zelf weer de teugels in handen te nemen, zelf sturing te geven aan het leven. Men leert nieuwe gewoontes aan en te stoppen met gedachtenpatronen die ziek maken en te kiezen voor nieuwe zienswijzen.


Bedrijven functioneren zo goed als de mensen die er werken
. Ziekteverzuim is een aspect waar ieder bedrijf mee geconfronteerd wordt. Ook ziektes zijn trendgevoelig. Nu meer en meer werk bureau gebonden is, ontstaan zgn. ‘officediseases’, of kantoorziektes zoals.

 

  • Burnout
  • Depressie
  • Stress-gerelateerde klachten
  • Fysieke klachten zoals RSI, whiplash, enz.

Officediseases zijn verantwoordelijk voor een enorme kostenpost (schattingen lopen uiteen van 60 tot 80% van het totale verzuim) van het ziekteverzuim in Nederland. ‘de opening’ gaat de uitdaging aan om ziekteverzuimcijfers minimaal te halveren. Met een nieuwe aanpak die werkt. Niet medicaliseren van de ziekte, maar te kijken wat nodig is om weer beter te worden en wat uitval in de toekomst zal kunnen voorkomen.

Meer weten over onze aanpak vraag dan hierbij jouw ziekteverzuimtips aan.

Meer over vitaliteit hier