Lezingen en workshops door De Opening altijd; Inspirerend voorop!

Lezingen en workshops door De Opening burn-out specialisten

Lezingen, workshops of in-house trainingen over ontslag, stress, dis-balans, burn-out, depressie, echtscheiding, gezondheid, overgewicht, mentale fitheid, een gezonde leefstijl, gezonde voeding of persoonlijke veranderingen in het leven van de werknemer, gericht op concrete oplossingen en werkplezier.

Persoonlijke ontwikkeling
Of het nu baanverlies, burn-out, echtscheiding, ruzie, verlies of teleurstellingen zijn in het leven, het zijn allemaal facetten waarvan je van te voren niet kunt inschatten wat de impact zal zijn. Hoe naar en verdrietig ook, tegenslag nodigt uit tot ontwikkeling. Je groeit van al je ervaringen, vooral van die met een grote impact. Wanneer iets moeilijk loopt, tegen zit of wanneer men ergens tegenaan ‘hikt’, nodigt die situatie uit tot nieuwe oplossingen en daarmee tot ontwikkeling.
Dat betekent vooruitgang en persoonlijke groei. Deze verandering van focus is een keuze die iedereen kan maken. Dit is het uitgangspunt van de lezingen en workshops die Marina Schriek vanuit haar onderneming De Opening | burn-out specialisten verzorgt. De lezingen en trainingen worden op aanvraag door heel het land gegeven.
De lezingen van Marina zijn zeer geschikt om betrokkenheid en begrip te creëren, bijvoorbeeld bij ter begeleiding van een aangekondigde reorganisatie, een veranderingstraject of aan het begin van een groot project met behoorlijke impact waar commitment de succesfactor zal zijn.

Leadership
Ook binnen organisaties kunnen zaken uit de pas lopen, leidend tot onderlinge verdeeldheid, verminderde effectiviteit, verlies van omzet en verhoogd personeelsverloop. Nog meer management en controle werkt contra-productief. Ook op organisatie-niveau nodigt tegenslag uit tot ontwikkeling en groei. Het huidige tijdsklimaat stimuleert organisaties om zelfsturend te worden en de zelfregulerendheid te vergroten. Is er een paradigma verandering nodig om de organisatie op een ander spoor te brengen, dan kan de dienstverlening van  De Opening hierin dat breekijzer zijn.

Bibliotherapie, lezingen en workshops over de Gefeliciteerd met -serie door Marina Schriek
Auteur Marina Schriek schreef succesvolle feelgood boeken over o.a. burn-out, echtscheiding en ontslag, boordevol uitleg, handreikingen en tips om de situatie van tegenslag om te keren tot een gewenste situatie. We begeleiden medewerkers via zgn. bibliotherapie om na het lezen van een boek werkelijk door te pakken op de geboden informatie en weer in hun eigen kracht te komen staan.
De deelnemers lezen eerst de boeken over het onderwerp van hun situatie waarna ze de diepte ingaan tijdens het volgen van een van de workshops of een inter-actieve lezing over dit onderwerp. Doordat de deelnemers zelf al de nodige inzichten hebben ontwikkeld is verdiepen in de materie een logische vervolg stap wanneer prangende vragen direct gesteld kunnen worden.

Wanneer de student er klaar voor is, verschijnt de leraar
Je kunt er altijd op vertrouwen dat je op het juiste moment aangereikt krijgt wat je nodig hebt en wat je verder zal brengen in je proces. Met dit gegeven zijn Marina en haar team gedreven in het precies dat aan een groep overbrengen wat op dat moment nodig is. Dit betekent dat zij geen standaard training geven die in elke organisatie hetzelfde is. Het is altijd maatwerk op het thema wat in de groep op dat moment speelt.

Marina Schriek geeft regelmatig openbare workshops en lezingen over haar boeken Gefeliciteerd met -serie. Raadpleeg de lezingen agenda voor de dichtstbijzijnde bij u in de buurt.

In de boekenserie Gefeliciteerd met je… door Marina Schriek zijn reeds verschenen:
Gefeliciteerd met je burn-out  – januari 2013
Gefeliciteerd met je echtscheiding – oktober 2013

Ga naar Gefeliciteerd met je burn-out of Gefeliciteerd met je echtscheiding. Gefeliciteerd met je ontslag en Gefeliciteerd met je overgewicht volgen in 2015.

Voor informatie over lezingen of workshops voor uw organisatie, neem contact op via de contactpagina of bel direct met: 0168 481717