Geen werkstress gerelateerd verzuim

Wij hebben geen aan werkstress gerelateerde uitval!

Dit is iets wat een manager van een groot bedrijf tegen mij zei. Goh geweldig gaf ik hem terug dus je heb ook niet te maken met burnout en depressie uitval? Vroeg ik hem. Ja natuurlijk wel gaf hij terug, maar dat is privé en daar hebben

Geen werkStress gerelateerd verzuim wel burn-out maar dat is prive

wij geen invloed op. Maar je betaalt er wel voor, gaf ik hem mee. En invloed kan je er wel op uitoefenen want als het goed is weten de colleca’s of de direct leidinggevende van deze medewerker allang dat er iets niet goed is. En als deze medewerker voldoende ondersteuning zou krijgen uit zijn werk of als zijn werk hem of haar zoveel energie geeft dat hij of zij volledig bijgetankt weer thuis komt zal er ook niet zomaar verzuim optreden.

Ja, maar ik kan me toch niet gaan bemoeien met de privé situatie van mijn medewerkers? vroeg hij. Nou laat ik het zo stellen dat bemoeien is niet zo handig maar ondersteunen kan een hoop gezeur achteraf besparen. Nu heb je misschien mensen thuis zitten die weet ik wanneer ooit nog terug komen terwijl met een beetje ondersteuning het misschien niet zover was gekomen. Ja, maar het is hier geen sociale instelling hoor! Er moet gewoon geld verdient worden en privé is privé. Ik ben verantwoordelijk tussen 8 en 16:30 en daarna is het aan hun. Ik heb wel wat anders te doen dat hier een beetje de psycholoog uit te gaan hangen! We moeten hier, zoals ik al zei, geld verdienen en gewoon werken en daarmee basta!

Ik snap je helemaal, en ja, je bent een commerciële organisatie en om te overleven moet je gewoon meer inkomsten hebben dan uitgaven. Dat snapt iedereen.
Mag ik je wat vragen?. Wat is op dit moment je ziekteverzuim percentage weet je dat?

5,2% en dat is gemiddeld in onze sector, het is wel eens beter geweest maar door de crisis doen we nu het met wat minder mensen. Alle inleners zijn eruit en de natuurlijke instroom vervangen we niet.

Wat kost een gemiddelde medewerker bij jou, puur zijn salaris en de kosten van de arbeidsplaats, weet je dat? Niet

ziek maar niet van het werk de problemen zijn prive gerelateerd

precies, maar ik denk ergens tussen de 250 en 300 per dag het zijn bijna allemaal HBO-ers. Als we nu bij HR de frequentie ophalen van het verzuim en het percentage langdurig verzuim, kan ik precies uitrekenen wat het verzuim per jaar kost en waar je invloed op zou kunnen uitoefenen. Als we dan kijken naar het stress gerelateerde uitval, HR weet dat meestal wel, dan kan ik je laten zien wat dat kost. Dan weet je waar je invloed op kan uitoefenen.

Na even wat stoeien met de cijfers was 2/3 van het totale verzuim, langdurigverzuim, Hiervan was bij benadering 50% burnout, stress en depressie gerelateerd. De totale kosten voor de organisatie bijna 2 miljoen euro op ruim 1400 FTE’s.

Je kan dus 1 miljoen euro beïnvloeden daar aandacht te schenken aan medewerkers die dreigen uit te vallen en hen te ondersteunen daarin.  Dus zoeken naar waar ondersteuning nodig is kan je een hoop geld opleveren. En of dat nu de medewerker is die ondersteuning nodig heeft of zijn of haar partner, het zal je veel ellende kunnen besparen. Durf verder te kijken dan je gewoon bent te doen want daar loopt nog veel geld je organisatie uit wat vaak voorkomen had kunnen worden.

Leon Brinkers burn-out specialist en bruggenbouwer
‘de opening’ Lage Zwaluwe www.deopening.nl
Gespecialiseerd in preventie en behandeling van burn-out problematiek

Vraag ook onze ziekteverzuim tips hier op
zie ook onze “uit je burnout / depressie inspriratiemiddag