Frequent verzuim

Frequent verzuimBij kortdurend verzuim is een frequentie van boven de 1,1 een reden om actie te ondernemen. Wij zien vaak cliënten met chronische klachten voorbij komen, waarbij een simpele aanpassing in gedrag of voeding de klachten enorm doet afnemen waardoor er minder verzuim is. Ook is het aantal wat ‘stiekem’ ook nog mantelzorger is enorm gestegen de laatste jaren door de steeds meer terugtrekkende overheid.

De werkgever kan wel degelijk sturing geven aan verzuim door o.a. in het geval van mantelzorg facilitair te zijn om flexibel te werken of te flexwerken en dit in ieder geval aan te moedigen. Dit thuiswerken scheelt enorm in het kort verzuim. Maar ook het stimuleren van gezonde voeding door bijvoorbeeld de snoepmachine weg te halen en deze te vervangen door (gratis) fruit. Ook het actief aanbieden van ‘stoppen met roken’ trainingen en matigen met alcohol voor medewerkers en hun partners, geeft goede resultaten.
Een discussie over veranderingen om gezonder en vitaler te worden kan je als werkgever aangrijpen om bewustzijn over gezonde voeding en leefstijl te creëren en in de organisatie in te bedden.

Invloeden van het seizoen op verzuim
Seizoensinvloeden spelen vaak een rol bij kort en frequent verzuim zoals het pollenseizoen en wanneer de dagen korter worden en medewerkers te weinig zonlicht krijgen. Een daymaker of een daglichtlamp kan dit soort klachten vaak al enorm verhelpen. Ook bij klachten rondom stress, burn-out en depressie wanneer er grote veranderingen gaande zijn zoals bij reorganisaties of fusie met andere organisaties, zijn van enorme invloed op het verzuim. In gesprek blijven, open en transparant communiceren en een duidelijk verhaal over de toekomst hebben haalt een hoop onzekerheid weg.
In grote organisaties zie je vaak dat na beoordelingsgesprekken dat het kort verzuim omhoog gaat. Dit wordt veroorzaakt door het opnemen van ´baaldagen´ vanwege de beoordeling of het niet krijgen van opslag of bonus. Medewerkers zijn dan boos en voelen zich ondergewaardeerd, dan is er toch iets niet goed gegaan in de boodschap van de manager en kan je daar aandacht aan schenken.
Kort frequent verzuim kan ook een indicatie zijn van ‘pest-gedrag’ op het werk. Helaas komt dit steeds vaker voor en is verzuim nog maar het begin van het probleem wat vaak uitmond in burn-out of depressieklachten als je dit niet grondig aanpakt.

Verzuim Tip voor freqent verzuimTip voor verzuim
Er zijn interessante inzichten te verkrijgen wanneer de mensen met een frequent verzuim van 0,0%, niet meegenomen worden in het overzicht van het totale ziekteverzuim van de organisatie. Zo wordt inzichtelijker waar verbeteringen mogelijk zijn in de organisatie, bij welke bedrijfsonderdeel, afdeling of welke manager.

Heeft u een uitdaging in frequent verzuim vraagstukken, denkt u na over een duurzaam personeelsbeleid, sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid of streeft u naar een houdbare werkomgeving waarin samenwerken, vertrouwen en innovatie kernbegrippen zijn en u wilt daarover met ons van gedachte wisselen, stuur dan een mail of bel met +31 (0)168 48 1717. Wij denken graag met u mee en vinden altijd die ‘opening’ die nodig is om weer een stap verder te zetten.