Duurzame inzetbaarheid betaalt zich terug in minder burn-outklachten

Duurzame inzetbaarheid; Burn-outklachten zijn te hoog!

Duurzame inzetbaarheidInvesteren in duurzame inzetbaarheid loont!
Investeren in de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers verdient zich terug via een daling van het ziekteverzuim en in aantrekkelijk werkgeverschap. Dat is duurzame inzetbaarheid. Het is gewoon veel aangenamer om leiding te geven met duurzame inzetbaarheid in het achterhoofd.

Duurzame inzetbaarheid kost niet altijd geld!
Vaak denken managers dat investeren in duurzame inzetbaarheid vooral geld kost. Toch is dat niet altijd zo. Natuurlijk moet er een slag worden gemaakt en daar moet goed over worden nagedacht. En misschien moet er wat bijgespijkerd worden bij de leidinggevende om signalen van stress en of burn-outklachten vroegtijdig te leren ontdekken. Maar dat zal zich eenvoudig terugbetalen doordat het veel aantrekkelijker is om met deze kennis en kunde leiding te geven. Stel je eens voor dat leidinggevenden voornamelijk facilitair zijn aan hun medewerkers. Stel je eens een dag voor waarin je regelmatig aan de medewerkers vraagt ‘wat heb je nodig om je werk beter te kunnen doen’ of ‘waar kan ik je mee helpen’. Wat bereik je bij die medewerkers, maar ook bij andere afdelingen én bij klanten, wanneer je hen steeds vraagt wat je, als leidinggevende kunt doen, om het voor hen makkelijker en leuker te maken? Dit is toch veel leuker dan te sturen op aanwezigheid, productie en een groot deel van uw dag te vullen met het invullen van lijstjes en het maken van rapporten.

Retentiebeleid, ziekteverzuim en ambassadeurschap
Output is de sleutel en als leidinggevende ondersteun je dit proces het makkelijkste door er voor je mensen te zijn en hen te faciliteren in dat werk. Het zal zich uiteindelijk terugbetalen doordat mensen graag voor je willen werken. Je doet nu eenmaal meer voor iemand die je mag als voor iemand waarmee je niet deze klik hebt. En als manager, leidinggevende of werknemer kom je daardoor opgeladen thuis. Daar gaat duurzame inzetbaarheid over. Mensen blijven langer voor je werken (retentiebeleid) en zijn minder vaak ziek. Alleen al de arbeidskosten (loon) zijn €300 per dag. Door de goede band blijven ex-werknemers aan de organisatie ‘denken’, ook al zitten ze in hun volgende carrière. Hierdoor is het creëren van ambassadeurschap geboren en ook dat betaald zich uiteindelijk terug op allerlei manieren. Er wordt positief over de organisatie gesproken en alleen al bij werving en selectie scheelt dat enorm! Ook krijg je tips of adviesen terug waar je veel aan kunt hebben als werkgever. Duurzame inzetbaarheid: doe er je voordeel mee!

Zelf aan de slag met een duurzame ziekteverzuim verbetering?


Mail ons met uw vragen over duurzame inzetbaarheid voor uw organisatie.