Burn-out verschijnselen

Burn-out verschijnselen, teveel om op te noemen!

Burn-out verschijnselenBurnout heeft vele voorlopers welke later als burnout verschijnselen worden aangemerkt. Voordat burn-out verschijnselen zich openbaren zijn stress, of lichamelijke klachten ook al voorlopers van burn-out of brengen een hoger risico met zich mee om later burn-out te zijn. Burn-out blijft grotendeels een grenzen probleem. De persoon met burn-out is steeds vaker de ‘high potential’: de 30 jarige jonge werknemer man of vrouw. Vaak is voor hen niets te veel, ze werken hard en zijn er altijd! Totdat …
de opening is gespecialiseerd in leidinggevende en hoger opgeleidewerknemers die vaak in de kennisindustrie werkzaam zijn. De coaches van de opening hebben zelf een lange carrière in de ICT als leidinggevende en bestuurder.

Enkele voorlopers van burn-out verschijnselen:

verminderde energie, vermoeidheid, concentratie verlies, hoge bloeddruk, verslechterde communicatie, depressief zijn of rare gedachten hebben, hoofdpijn, tinnitus, oorsuizen, andere ontlasting, buikpijn, reuma klachten of pijnlijke spieren, eczeem klachten, verminderde motivatie, hyperventileren of hyperventilatie, weinig of minder vertrouwen veel twijfelen, het opbouwen van een verslaving, het tegenwoordig vaak gediagnostiseerde fibromyalgie,  spastische darm syndroom, ziekte van Crohn en obstipatie, ineens veel verdriet hebben of juist moeilijk kunnen uiten van gevoelens, snel afvallen of juist snel aankomen, duizeligheid, ischias of zenuwpijn, enz, enz.
Bijna altijd komen er ineens klachten en is het niet meer zoals voorheen. Er is iets wezelijk anders in het leven van de burn-out client.

Burn-out verschijnselen

Tinnitus of oorsuizen

Tinnitus is een klassiek voorbeeld van wat een voorloper kan zijn van burn out. Tinnitus heeft te maken met spanningen in de nek. Deze spanningen kunnen verholpen worden met o.a. dorntherapie en triggerpoint therapie. Beide therapieen hebben wij zelf in huis waardoor ‘tinnitus’ of oorsuizen vaak al in drie of vier behandelingen is te verhelpen. Dorn therapie aangevuld met triggerpoint therapie werkt ook zeer snel in de meeste gevallen van RSI of KANS en allerhande nek-, schouder en rugklachten.  Dorntherapie gecombineerd met triggerpoint therapie verhelpt klachten veel sneller dan bijvoorbeeld fysiotherapie. Wees burn-out verschijnselen voor en behandel pijnklachten snel en afdoende!

Burn-out en een Assertiviteitstraining, leer je nee zeggen?!

Een assertiviteitstraining wordt vaak ingezet bij medewerkers waarbij de weerbaarheid moet worden vergroot. Bij deze oplossing wordt vaak voorbij gegaan aan het ontbreken van assertiviteit. Het wel of niet assertief zijn heeft een oorzaak. Door deze assertiviteitstraining in te zetten ga je voorbij aan deze ooraak waardoor de basis van deze oorzaak op een ander niveau toch weer naar boven komt.
Belangrijker is te onderzoeken waarom er een assertiviteitstraining nodig zou zijn en daarop te sturen. Wanneer iemand teveel hooi op zijn vork neemt doet deze dat overal en altijd en daar is een reden voor! Wij kunnen daarin heel goed begeleiden. De menselijke psyche is uiteindelijk ons vak.

Burn-out verschijnsel afvallen

Een van de symptomen van Burnout kan zijn snel afvallen. Het snel afvallen komt omdat er roofbouw wordt gepleegd op de eigen energie voorraad van de client. Het snelle afvallen is op zich niet een heel groot probleem wel dient de vochthuishouding bij burnout goed in de gaten te worden gehouden. Droge handen of dorst zijn indicaties dat de vochthuishouding bij brunout niet op orde is. De andere kant op door veel aan te komen is ook een veel gehoorde klacht. Frustratie eten en letterlijk een bescherming om je heen bouwen is de oorzaak hiervan.

Neurofeedback en hartcoherentie

Hartcoherentie meting door neurofeedback kan een oplossing zijn om controle te krijgen over burn-out verschijnselen.  Onze ervaring hiermee is dat bij terugkeer van de medewerker op de werkplek de controle over de eigen energie huishouding goed te controleren en inzichtelijk te maken is.  Terugval  van de cliënt is nagenoeg uitgesloten indien er goede begeleiding wordt geboden. Maar eerst moet de oorzaak van de disbalans worden gevonden voordat neurofeedback zin heeft. Neuro-feedback is een methode waarbij aan de hand van een apparaat signalen van het lichaam inzichtelijk worden gemaakt zodat de client stresslevels leert te herkennen. De bekendste methode van neurofeedback is de leugendetector.