Burnout relatie therapeut

Burnout relatie therapeutDe relatie die met medewerkers wordt aangegaan is bijna een huwelijk. Bemiddeling in een vastgelopen relatie met een medewerker is het werkterrein van de relatietherapeut. Vaak heeft een burnout te maken met ontevredenheid op de werkvloer en kan herstel van die relatie ervoor zorgen dat re-integratie mogelijk wordt. Dit is het werkterrein van de burnout* relatie therapeut

Wij zijn gespecialiseerd in relaties tussen mensen. Burnout is ons werkgebied met alle raakvlakken die daarbij horen. Bij burnout komen de problemen in de relationele sfeer ook vaak aan de orde. Wij zijn er in getraind om mensen weer fan van zichzelf te laten worden waardoor de relatie met henzelf zal verbeteren. Hierdoor verandert ook de relatie met de omgeving van deze persoon waarbij partners vaak betrokken zijn. Wij hebben voldoende in huis om partners weer door een deur te laten gaan, relaties te herstellen of om op een goede prettige manier uit elkaar te gaan.

Ook bij het verbreken van het dienstverband ook tijdens ziekte is het zinvol om dit op een win-win manier af te ronden. Wij streven ernaar om iedereen als ambassadeur afscheid van elkaar te laten nemen! Ook tijdens ziekte zoals een burnout is er een mogelijkheid om een ontslag in te zetten. Vaak is dit voor het herstel van de medewerker de enige manier om er weer bovenop te komen. De Burnout relatie therapeut kan vaak grote stappen zetten omdat deze zowel juridisch als sociaal met de medewerker aan de slag kan gaan. Voor meer informatie en verdere uitleg neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden of bel direct met +31 (0)168 48 1717 en leg ons uw uitdaging voor.

Veranderprocessen
Een cultuuromslag of veranderingsmanagement voor een organisatie is zo’n werkterrein voor de relatietherapeut. Een cultuuromslag of reorganisatie duurt gemiddeld drie jaar voordat iedereen gewend is aan de nieuwe situatie en deze heeft geaccepteerd. Korter kan, maar dan moet er tijd en aandacht gestoken worden om alle medewerkers mee te krijgen in het nieuwe model of de nieuwe situatie. Medewerkers moeten tijdens het veranderingsproces worden begeleid en in de gaten worden gehouden en vanuit visie en leiderschap naar de nieuwe situatie worden gebracht. Mensen willen wel veranderen maar willen niet veranderd worden, is iets waar organisaties rekening mee moeten houden.

Let met name op Burn out verschijnselen want tijdens grote veranderingen laten veel medewerkers niet het achterste van hun tong zien en vallen dan plotseling uit, zonder dat de manager het door heeft. Veel is te voorkomen door met een paar zaken rekening te houden. Bijvoorbeeld bij verandering, hoe wordt er in de organisatie gecommuniceerd en op welk tijdstip? Weet iedere werknemer wat het effect zal zijn voor hem zelf van de op handen zijnde veranderingen? Hoe houdt men de groep voldoende gemotiveerd? Vertonen medewerkers paniek symptomen vanwege het ontbreken van een duidelijk beeld voor hun functie in de nieuwe situatie? Is er sprake van faalangst om maar geen foute beslissingen te nemen om er niet als eerste uit te gaan? Het werkt goed om om de medewerkers regelmatig te vragen naar hun mening en hoe zij zich voelen en blijf in ieder geval met hen in gesprek op dagelijkse basis over de veranderingen die op hen afkomen.

Bij een vastgelopen relatiebreuk of een beschaamd vertrouwen met uw medewerker kunnen wij snel ‘openingen’ geven om de relatie weer te verbeteren. Wij vinden altijd de vraag achter de vraag of de reden achter de reden. Er is altijd meer informatie dan in eerste instantie zichtbaar is.

Voorkom stress en burnout tijdens veranderingen en blijf in gesprek met elkaar!

Heeft u een uitdaging op het gebied van verandering, reorganisatie, sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid of streeft u naar een houdbare werkomgeving waarin samenwerken, vertrouwen en innovatie kernbegrippen zijn en u wilt daarover met ons van gedachte wisselen, stuur dan een mail of bel met +31 (0)168 48 1717. Wij denken graag met u mee en vinden altijd die ‘opening’ die nodig is om weer een stap verder te zetten.

*burnout, burn-out en burn out worden in Nederland door elkaar gebruikt. Wij hebben de vrijheid genomen om burnout en burn-out door elkaar te gebruiken.