Burnout preventie essentieel voor gezonde organisaties

Wij bieden een breed palet aan voor burnout preventie, nl;

  • van het zijn van klankbord en het geven van goed tips aan uw medewerker of leidinggevende bij een eenmalig consult
  • tot aan het gehele begeleidingstraject voor re-integratie naar het eigen werk en
  • het begeleiden van outplacement van de exit van een medewerker tijdens ziekte**
  • het trainen en coachen van de managers en de leidinggevenden over het omgaan met stress en burnout preventie,
  • tot aan het begeleiden van HRM in het opstellen en kaderen van een softskillsbeleid tot voorkoming van burnout en stress in de organisatie.

Wij hebben een zelf ontwikkeld systeem die we de ‘succes switch’ noemen waarbij we iedereen zeer snel kunnen helpen om weer in hun eigen kracht te gaan staan en te begrijpen waar tegenslag vandaan komt en hoe het je helpt om andere keuzes te maken.

Alles is erop gericht om uw medewerker zo snel mogelijk weer het werk te laten hervatten vanuit empowerment. We doen dit meestal zonder een wachtlijsten en voor u met een direct contact met de behandelaar voor uw medewerker, waarbij alle privacy regels zijn gewaarborgd.

Naast de verschillende mogelijkheden zijn er 2 standaard trajecten voor stress en burnout preventie (verschijnselen) van uw medewerker. Dit zijn;

  • Het intensief traject van 3 maanden waarbij de medewerker zo vaak gebruik maakt van onze behandelaars / coaches zoveel hij of zij nodig heeft gedurende deze periode. Dit is een traject voor de echte doorpakkers of de cliënten die al thuis zitten met burnout en weer aan de slag willen gaan.
  •  Of het 6 maanden of een 12 maanden coachingstraject met een vast aantal 5 of 10 gesprekken binnen 6 of 12 maanden.

Beiden zijn voorzien van een extra 6 maanden email burnout coachingstraject waarmee uw medewerker altijd in contact kan komen met zijn eigen behandelaar of coach.

Onze ervaring leert dat alleen persoonlijke burnout coachingstrajecten echt zoden aan de dijk zetten omdat iedere cliënt zijn eigen pad loopt en het onze taak is het juiste pad te vinden en aan te bieden.
Natuurlijk vergeten wij de manager niet in onze burnout preventie aanpak. klik hier voor meer informatie.

Voor cliënten die zelf laagdrempelig aan de slag willen hebben we een online burnout cursus met een burnout werkboek, waarbij de cliënt een 90 dagen burnout herstel programma volgt via email waarbij ook ondersteuning wordt geboden via email, web en telefoon.

Neem HIER contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken mbt burnout preventie programma’sof het burnout herstel programma. Ook kunt u gemakkelijk ons een mail sturen dan bellen wij u terug of direct contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0)168 48 1717.

*burnout, burn-out en burn out worden in Nederland door elkaar gebruikt. Wij hebben de vrijheid genomen om burnout en burn-out te gebruiken op onze website.

**Ontslag tijdens ziekt of ontslag tijdens burnout is volgens de wet niet mogelijk maar toch is het soms de beste manier om te herstellen van burnout. Er zijn mogelijkheden om via outplacement of gewoon een exit afscheid van elkaar te nemen. Wij hebben al vaker met dit bijltje gehakt en weten wat er nodig is om voor beide partijen tot een goede werkbare oplossing te komen. Leg ons uw uitdaging voor en we denken met u mee.