Een burn-out test is alleen voor werk gerelateerde stress

De zin en onzin van een burn-out test

Burnout wordt gedefinieerd als een werkgerelateerde psychische vermoeidheid.burn-out test
De Maslach burn-out test is de enige internationaal erkende burn-out test. In Nederland is de (UBOS) Utrechtse Burnout Schaal de variant op de Maslach Burnout Inventory (MBI). Deze burn-out testen kunnen alleen worden afgenomen door mensen die daarvoor betalen en zich hebben gecertificeerd in het afnemen van deze testen. Beiden testen gaan er vanuit dat Burn-out bestaat uit drie, samenhangende verschijnselen tw:

 1. Uitputting (een gevoel van extreme vermoeidheid),
 2. Cynisme (afstand nemen of hebben van het werk en de overige werknemers),
 3. Verminderde persoonlijke bekwaamheid (het gevoel van minder presteren gerelateerd aan zelfvertrouwen).

Dit betekent dat je als scholier of als man of vrouw zonder werk geen burn-out kunt krijgen!
Dit klopt niet en inmiddels zijn de vermoeide studenten met burn-out niet meer te tellen. Met daarbij ook de steeds grotere groep lagereschoolkinderen en ook het aantal mensen zonder werk met een burn-out neemt het aantal burn-out’s enorm toe. Deze groepen mensen kunnen geen burn-out test doen omdat de vragen uit de burn-out test allemaal werk gerelateerd zijn.

De definitie van de opening burn-out specialisten van een burn-out

Burn-out is wat ons betreft een situaties waarin je steeds tegen je eigen natuurlijke stroom in aan het zwemmen bent geweest. Dit proces heeft je op zeker moment opgebrand. in dat burn-out proces zijn een aantal zaken zichtbaar geworden. Onze definitie van een burn-out is:

 1. Verminderd zelfvertrouwen Zaken die je normaal op de automatische pilot deed kan je nu niet meer.
 2. Uitzichtloosheid Je bent het overzicht kwijt en alles is een grote berg geworden. Je mist de volgorde waarin je zaken kunt oppakken. Gewoon opstaan je aankleden, ontbijten en een boodschap gaan doen is te moeilijk geworden.
 3. Vermoeidheid Het kan zijn dat je ook extreem moe bent en je steeds wilt slapen of languit onderuit wilt zitten. Dat laatste komt niet bij iedereen voor.

  Voor deze symptomen heb je geen burn-out test nodig. Je bemerkt vanzelf wel iedere dag waar je hoofd naar staat en wat je energie level is.
  Wil je toch meer over burn-out testen lezen via klik dan hier. Daar is meer info te vinden over de Burn-out test en de werkwijze.

  Twijfel je of je een burn-out hebt bel ons op +31 168 481717 of stuur een bericht via onze Contactpagina