Burn-out in uw prive situatie

Burn-out, stress, relatieproblemen, ontslag wat kunnen wij voor u doen?

Mogelijk bent u hier terecht gekomen via het lezen van de boeken
Gefeliciteerd met je burn-out,
Gefeliciteerd met je echtscheiding of
Gefeliciteerd met je ontslag
van Marina Schriek en wilt u verder met de stralen-techniek, onder begeleiding van de coaches van de opening | burn-out specialisten of zelfs met Marina zelf werken aan uw uitdaging.

Maak een afspraak
U kunt een afspraak maken met Marina Schriek of een van de andere coaches van de opening |burn-out specialisten en verder gaan met de stof uit haar boeken. De boeken zijn de basis waar je al een heel eind zelf mee kunt komen maar vaak kan het enorm helpen om samen te kijken waar grote stappen gezet kunnen worden, want je blijft zelf altijd je blinde vlekken houden en ook wij getrainde professionals hebben onze eigen coaches.  Bel met +31 (0)168 48 1717 of stuur een email om te informeren naar de mogelijkheden van onze begeleiding.

ZZP en burn-out
Voor ZZP’ers of voor directies uit het MKB hebben wij een speciaal traject en ‘ZP burn-out traject’ waarover wij u graag verder informeren. De kosten voor onze begeleiding en training kunt u eenvoudig in uw boekhouding opnemen als kosten voor begeleiding en de BTW kunt u aftrekken.

Bel met +31 (0)168 48 1717 of stuur een mail met daarin uw vraag en wij nemen dan contact met u op.

Hoger opgeleid met stress klachten of burn-out en je wilt zelf aan de slag.
Klik hier voor het digitale burn-out herstelprogramma voor hoger opgeleiden.

Wat is burn-out en chronische stress
Eerst geven we graag wat algemene uitleg over burn-out en chronische stress. Daarna gaan we verder over relatieproblematiek. zie ook ons videokanaal op Youtube over verschillende onderwerpen.
Bij tijdelijke spanning (overspannen of overbelast zijn) kan rust voldoende zijn om de balans weer te herstellen. Als de belasting of overspannenheid zo lang aanhoudt of zo groot is dat rust niet meer helpt, spreken we van burn-out.

Burn-out is het resultaat van het proces van langdurige stress wat zich kenmerkt door drie zaken, tw:

  1. Het ontbreken van zelfvertrouwen, alles lijkt moeilijk en zaken die voorheen op een routine klus waren lijken nu een enorme hoge berg te zijn geworden.
  2. Uitzichtloosheid wat zich kenmerkt doordat er voor een hele hoop zaken geen oplossing lijkt te zijn. De persoon zit vaak letterlijk met de handen in het haar en ziet geen uitweg.
  3. Vermoeidheid of niet uitgerust raken. Hoewel dit niet bij iedereen voorkomt is dit toch een veel gehoorde klacht van een burn-out.

Wat doen wij voor cliënten een burn-out, chronische stress of relatieproblemen.
Wij zijn gespecialiseerd in (chronische) stress problematiek zoals burn-out maar ook op vele andere stress gebieden zoals verlies, scheiden en andere ongewenste situaties. We helpen met een eigen unieke ‘succes switch methode’ om snel inzicht te krijgen in de oorzaak van de stress i.c.m. je eigen kracht en potentie. Stress is er niet voor niets en is vaak het resultaat van ‘verkeerde’ gewoontes. Dit aangeleerde gedrag is altijd te veranderen door meer inzicht in je eigen handelen en draagkracht in manieren waarop je je weer beter kunt gaan voelen en je eigen succes kunt ervaren, want die zijn er altijd.

Werkwijze
Het coachingstraject is individueel, voor iedereen is de aanpak anders omdat er geen twee mensen op deze wereld hetzelfde zijn en in dezelfde situatie zitten. Iedereen heeft zijn eigen issues en situaties waarin de balans overslaat in stress of een uiteindelijke burn-out, of waarom je nu relatie problemen hebt. Wij bieden altijd ‘openingen’ wij heten niet voor niets de opening | burn-out specialisten! Bel direct met 0168 481717 of mail direct met info@deopening.nl met jouw vraag. Ook kan je naar de contactpagina gaan en daar je vraag aan ons stellen.
Wij geven naast de trajecten via werkgevers ook losse consulten en ondersteuning per telefoon danwel via email.

online burnout herstel programma
Zelf aan de slag met met het online burn-out herstel programma
Wij hebben een uniek digitaal burn-out herstel programma gemaakt waarin je via je eigen mailbox iedere week op dinsdag uitleg krijgt over de ‘uit je burn-out tip lijst’. Deze burn-out herstel tip lijst krijg je meteen in het begin al van ons en is het geheugensteuntje voor de rest van je leven. Deze burn-out tiplijst bestaat uit 27 weken met tips die je leven zullen veranderen omdat je een ander perspectief van je leven zult krijgen. Via de uitleg van de burn-out tips ben je in staat om zelf veranderingen in je laten en doen aan te brengen. Deze uitleg geeft je inzicht op vele gebieden waardoor je in staat zult zijn je eigen keuzes te gaan maken in alles wat je doet.
Probeer het nu gratis 4 weken uit en besluit daarna of het jou ook verder gaat helpen.

Vragen over burn-out ed

Wat is bibliotherapie?
Burn-out in uw prive situatie vraagt om bibliotherapie zoals Gefelciteerd met je burn-out van Marina SchriekNog een mogelijkheid om van chronische stress of burn-out af te komen is bibliotherapie. Door het lezen van boeken kom je vaak achter goede informatie, kennis of worden zaken je helder. Deze zaken zullen je, mits deze op tijd bij je terecht komen en worden toegepast goud waard zijn.
Wij noemen het tot je nemen van kennis op aanwijzing van ons ‘Bibliotherapie’ of ‘boeken lezen op recept’. Zo kunnen wij vele boeken aanbevelen bij verschillende kwalen of situaties waar je veel aan kunt hebben. Wij lezen zelf ook heel veel boeken en halen uit ieder boek wel weer nieuwe nuttige zaken die we in ons leven zelf toepassen en later met cliënten delen. ‘Gefeliciteerd met je burn-out.’ van Marina Schriek is z’n boek waarvan wij wensen dat je het gelezen hebt.
Het boek staat vol verhalen van mensen met burn-out en tips om te herstellen van stress en of een burn-out.
Via de website van Gefeliciteerd met je burn-out. kan je de eerste hoofdstukken lezen en het boek bestellen.

Tip bij het lezen van ‘Gefeliciteerd met je burn-out’
Pak een potlood of zoek een andere manier om belangrijke zaken uit het boek voor jouw situatie te onderstrepen zodat je ze vaker kunt terugpakken. Ook herlees het boek meerdere malen omdat informatie in lagen van bewustzijn tot je komt. Soms moet je iets vaker lezen om de diepte ervan te kunnen bevatten. Het boek ‘Gefeliciteerd met je burn-out’ is eenvoudig geschreven in extra grootte letters zodat het voor iedereen gemakkelijk is te lezen. Ga voor meer informatie over ‘Gefeliciteerd met je burn-out’ of andere boeken van Marina Schriek naar de website. Ook geeft Marina regelmatig lezingen en workshops over stress en burn-out in het land. Ga voor de actuele agenda naar de website van Gefeliciteerd met je burn-out.

De burn-out diagnose. Hoe stel je een burn-out vast
Officieel dient een burn-out diagnose te worden vastgesteld aan de hand van een test (Ubos of de Maslach burn-out inventory (MBI)). Aan de hand van stellingen beantwoord de cliënt de vragen in de vorm van 1 ‘zelden’ tot 7 ‘iedere dag’. De antwoorden worden door middel van een wiskundige formule tot een cijfer teruggebracht en bij een score van 3,21 of hoger is er sprake van een burn-out. Dit is de enige erkende manier om een burn-out vast te stellen! De test kan alleen door een gecertificeerde persoon worden afgenomen en daarvoor moet een abonnement worden afgesloten. De test op zich kost ook geld en niet veel therapeuten, artsen of psychologen zullen de test daarom gebruiken.

Misvatting over burn-out.
De vragen gaan altijd over het werk van de cliënt wat impliceert dat je zonder werk geen burn-out zou kunnen krijgen. Burn-out is wat ons betreft een diagnose die op iedereen van toepassing kan zijn van jong tot oud. Burn-out is een focusprobleem waarbij de burn-out client zijn of haar keuzepallet niet meer overziet en daarin zo volhoudend is dat de burn-out het gevolg is. Het zijn niet de ‘watjes’ die een burn-out krijgen maar juist de vasthoudende en volhardende mensen die niet opgeven en het maar blijven proberen.

Burn-out wie treft het?
25 op de 100 bezoeken aan de huisarts hebben betrekking op spanningsklachten. Volgens vele onderzoeken loopt 1 op de 4 Nederlanders het risico om overspannen te raken. 14 procent van de Nederlandse beroepsbevolking heeft last van minimale tot zware burn-out klachten. Dit gaat dus op voor ruim 900.000 werknemers en is stijgende. Burn-out komt voor in alle bedrijfstakken en beroepen. 30% van deze mensen met burn-out belanden uiteindelijk in de WIA/WAO na twee jaar thuis te hebben gezeten.

Is er onderscheid tussen burn-out en depressie?
De verschijnselen van burn-out hebben een sterke overeenkomst met verschijnselen die bij depressie kunnen voorkomen. De lijn tussen beide aandoeningen is erg dun. Maar algemeen aanvaard is dat burn-out klachten werk-gerelateerd zijn. En dat een depressie niet gepaard hoeft te gaan met lichamelijke klachten en het component van het overzien van het grotere geheel. De sombere gedachten kom niet altijd voor bij een burn-out. Het geen controle lijken te hebben over wat er in je hoofd omgaat is wel bij beiden aandoeningen hetzelfde.

De tendens in het behandelen van burn-out is vaak gericht op het leren omgaan met je werk of daaraan gerelateerde problemen. Dat is de reden dat men vaker een burn-out krijgt, het probleem is niet werkelijk aangepakt. Het herstel was slechts tijdelijk. Bij Depressie wordt meestal naar medicijnen gegrepen om de gedachtestroom onder controle te krijgen. Voor burn-out zijn geen werkende medicijnen beschikbaar. Overigens is de werking van depressie medicijnen ook zeer discutabel.

Artsen of bedrijfsartsen mogen vaststellen welke diagnose het meest bij je van toepassing is. Er wordt dan vaak naar coaching, medicijnen en/of een psycholoog verwezen.

Aanpak van ‘de opening’
Wij begeleiding voornamelijk cliënten met burn-out en stress-gerelateerde klachten uit het gebied Noord Brabant, Limburg, Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht en Vlaams België. Wij leren je op een snelle manier via onze eigen succes switch methode inzicht te krijgen in je eigen functioneren en waarom de klacht er is, met welk nut het is ontstaan en daarna hoe je je leven anders kunt inrichten. Dit doen we vaak al in het eerste consult en dan moet jij zelf aan de slag. Hierbij zullen de burn-out of stress gerelateerde klachten automatisch verdwijnen, als jij je leven anders gaat inrichten en de lessen uit de succes switch gaat toepassen.
Burn-out is er niet voor niets. Het is er om je verder te helpen in jouw eigen ontwikkeling. Wij zoeken naar het ‘waarom’ van de klachten en zijn niet bezig met factoren buiten jezelf zoals werk, gezin en of relatie(s). De ontsporing komt ergens vandaan en begrip in deze oorzaak is de sleutel tot alle herstel.

Wij slagen in 95% van de gevallen er in om snel resultaat te halen omdat wij blijven zoeken waar we je verder mee kunnen helpen. Zo doende behandelen wij burn-out, stessklachten en depressie op nagenoeg dezelfde manier. De aanpak is per persoon anders, jouw klachten zijn uniek voor jou en wij vinden altijd die opening die je verder zal helpen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u hier klikken.

PS. Burnout, burn out of burn-out worden door elkaar gebruikt dit komt omdat burnout, burn out of burn-out in onze taal door elkaar worden gebruikt. Wij hebben besloten om zoveel mogelijk ‘burn-out’ te gebruiken.

Wat is de oorzaak van burn-out?
Burn-out heeft er mee te maken dat je jezelf niet meer belangrijk vindt en daardoor signalen van buiten belangrijker bent gaan vinden. Iedere burn-out cliënt in onze praktijk heeft achteraf voldoende signalen gehad maar deze genegeerd. Het stil staan bij jezelf, een plan hebben voor je eigen leven en weten wat wel en niet belangrijk is in je leven is de sleutel tot een gelukkig leven.
Door de waan van de dag worden veel mensen geleefd en reageren zij voornamelijk nog op wat ze horen of zien bijvoorbeeld van TV. Teveel mensen zijn met de buitenwereld bezig, waardoor ze werk doen wat het niet inspireert, ze zitten in een relatie waar de jus vanaf is, gaan om met mensen waar ze niet gelukkig van worden, enz enz. Het is allemaal naar buiten gericht, weg bij jezelf, weg uit je eigen kern. Geluk, gezondheid, vrijheid, waardigheid en inspiratie komt van binnen en daarbij gaat het alleen om jezelf. Als dat goed zit komt de rest er vanzelf achteraan.

Digitaal burn-out herstel programma
Wij hebben een laagdrempelige digitale burn-out herstel website gemaakt waarbij u gratis tips kunt ophalen die u helpen meer te begrijpen wat belangrijk is in je leven. Deze burn-out tiplijst behelst een 27 weken burn-out programma waarbij de uitleg van de tips wekelijks naar je toe komt via de mail. Bij dit programma zit als extra een werkboek wat digitaal is te downloaden. Dit werkboek helpt u in 90 dagen op een andere manier te leren kijken naar jezelf en je omgeving. Het veranderen van wat u nu doet is de sleutel tot een gelukkig en energiek leven. Als u denkt dat u door het zelfde te blijven doen toch een ander leven zult krijgen dan moet je nu wakker worden!.

De eerste 4 weken kunt u ons uitproberen. U ontdekt daarin veel informatie en goede burn-out tips. Wij verwijzen daarvoor naar www.burnoutplein.nl

Voor de arbodienstverlener
De Opening verzorgt snelle re-integratie en interventie van burn-out en/of stress gerelateerde klachten voor cliënten uit het gebied Noord Brabant, Limburg, Zuid Holland, Gelderland, Utrecht en Vlaams België. Onze praktijk zit in Lage Zwaluwe vlakbij de snelweg A16 tussen Breda en Dordrecht en de andere kant tussen de snelweg a27 Gorinchem en Oosterhout. Ook zijn wij gemakkelijk te bereiken via het einde van de snelweg a17 vanuit Roosendaal en Bergen op Zoom. Wij werken vaak in opdracht van bedrijfsartsen en arbodiensten via externe interventie. Kent uw arbodienst of bedrijfsarts ons nog niet laat hen dan contact met ons opnemen en wij denken mee in het poortwachter proces en komen vaak met onverwachte oplossingen.

Burnout in de prive situatie bibliotherapie met Gefeliciteerd met je burn-out van Marina Schriek*  Wij zijn geen voorstander van burn-out geneesmiddelen vanwege de bijwerkingen. Een algemene klacht van deze geneesmiddelen is “Het zombie-gevoel”, zweten, agitatie, duizelingen, hoofdpijn, geen sexleven en de moeite die het kost om van deze burnout geneesmiddelen af te komen zonder bijwerkingen. De verslaving aan geneesmiddelen is nog steeds een zeer groot probleem.
Enkele geneesmiddelen die vaak bij burnout en/of depressie worden voor geschreven zijn: Oxazepam, Paroxetine, serotine, Seroxat en vele anderen. De werking is nog niet aangetoond van deze middelen bij burn-out of stressklachten.

Jongeren met burn-out
Speciaal voor de instroom van nieuwe medewerkers van de Y Generatie geboren tussen 1980 en 1995, hebben wij een speciaal programma gemaakt om HRM en HRD bewust te maken van de verschillen met de generaties (x generatie en de babyboomers) ervoor. Alleen met bewust leiding geven aan de Y Generatie kan het potentieel van deze groep mensen wordt benut.
Voor meer informatie kijk naar de trailer en lees verder Y Generatie

Meer informatie nodig? Bel ons op 0168 481717 of ga naar de contactpagina.