Burn-out en werk

Burn-out en werk burn-out re-integratieBurn-out en werk, hoe nu verder?

Wij als burn-out specialist kunnen snel en efficiënt helpen als het gaat om spanningsklachten zoals stress en burn-out gaat en de re-integratie naar werk. Wij werken samen met uw eigen arbodienstverlener!

Kent u bedrijfsarts / arbodienstverlener ons nog niet? Attendeer deze dan op onze dienstverlening.

Vaak is uw medewerker vandaag, en anders morgen al aan de beurt voor zijn eerste gesprek! Via deze link is het eerste consult zo geboekt.

Wilt u onze burn-out Leaflet ontvangen met de mogelijkheden voor uw werknemers? Vraag deze dan aan door een mail te sturen dan nemen wij contact met u op. Bellen kan ook op nummer +31 (0)168 48 1717 wij staan u dan direct te woord.

Wat bieden wij?
Ons belangrijkste middel is een snelle inzicht en opleiding in het eigen functioneren naar self empowerment. We doen dit via het succes switch programma’, waarmee we in staat zijn meestal binnen vijf a 10 sessies uw medewerker weer volledig op de been te hebben.
Via het succes switch programma leert uw medewerker:

  • weer in zijn of haar kracht te gaan staan en dat zijn potentieel om zich goed te voelen oneindig is!
  • Dat hij of zij altijd een keuze heeft!
  • Dat deze keuzevrijheid alles bepalend is voor de kwaliteit van zijn leven!

Stap 1 is het helder maken waarom uw medewerker in deze situatie zit. Welke gewoontes er zijn toegepast om in de huidige situatie terecht te komen en wat is er nodig om een andere koers te gaan varen.

Al onze coaches hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven in de rol als manager en kennen het klappen van de zweep in verschillende organisaties!

Kort re-integratie trajecten
Een snelle re-integratie van uw medewerker is een must voor de duurzame inzetbaarheid en het herstel. Het kan de organisatie veel geld besparen door snel met re-integratie te starten en niet te wachten op de 6 weken periode van de wet Poortwachter. U kunt daar zelf een belangrijke bijdragen aan leveren door begrip voor de situatie te hebben en het actief ondersteunen van uw medewerker naar het zoeken van een oplossing voor uw medewerker en de collega’s die het werk moeten opvangen.

Zit uw medewerker al langer thuis?
Onze ervaring leert dat door een intensive re-integratie en begeleiding uw medewerker weer met 3 maanden zijn werk heeft hervat. Omdat wij uitsluitend individuele trajecten aan bieden zijn wij succesvol. Want iedereen heeft zijn eigen behoeftes en aanpak nodig om er weer bovenop te komen. Door deze manier van werken zijn wij er in geslaagd om met korte trajecten u en uw medewerker succesvol te helpen. Wij realiseren een blijvend resultaat door de aanpak met het ‘succes switch programma’. Uw medewerker gaat automatisch andere keuzes maken en zal het verleden achter zich kunnen laten. Onze aanpak is uw duurzame bijdrage aan uw bedrijfsproces en pas prima in de PSA regels.

burn-out en werk re-integratieWilt u onze burn-out Leaflet ontvangen met de mogelijkheden voor uw werknemers? Vraag deze dan aan door een mail te sturen dan nemen wij contact met u op. Bellen kan ook op nummer +31 (0)168 48 1717 wij staan u dan direct te woord.

Om uitgevallen medewerkers met ons kennis te laten maken organiseren wij  inspiratiemiddagen. Via deze link kunt u uw medewerker opgeven.

Zelf aan de slag met burn-out re-integratie
Wilt u meer informatie en onderzoeken welke mogelijkheden u zelf kunt toepassen? Schrijf u dan in voor ons rapport over burn-out, met wat burn-out is, de mogelijkheden voor u de manager of HRM zijn en wat u vooral niet moet doen, kunt u zich hieronder inschrijven.

Wij bieden verschillende hulp voor lichamelijke (stress)klachten aan in eigen beheer zoals; dorn- en triggerpoint therapie bij klachten aan rug, nek en schouder pijn of klachten (RSI of KANS). Hulp bij afvallen, relatietherapie, via kwantum psychologie, gesprekken of neurofeedback therapie. Maar ook burnout trainingen / cursus, online burnout cursussen, conflict mediation, stoelmassage en nog veel meer om voornamelijk PSA te verlagen en of aan te pakken.

Wij vinden altijd die ‘opening’ die uw medewerker nodig heeft om na langdurig verzuim te re-integreren, wij heten niet voor niets de opening!