Burn-out behandeling voor wie?

Burn-out behandeling met het unieke ‘Succes Switch Programma’

‘de opening’ is gespecialiseerd in het het vinden van de onderliggende oorzaken van stress en ongemak. Dit combineren we met een praktische aanpak die handvatten geeft om deze oorzaken weg te nemen.

Wanneer de oorzaak helder is, kan deze aangepakt worden. Cliënten worden begeleidt in hun zoektocht naar de oorzaken van stress. Vervolgens kunnen ze direct aan de slag met een doeltreffende aanpak. De aanpak is gericht op empowerment. Zo wordt een burn-out omgevormd in een persoonlijk ontwikkelingstraject gericht op zelfkennis, persoonlijk leiderschap en stresshantering.

Directe benadering
Wat maken de klachten duidelijk? Door tijdig aandacht en begrip te geven aan vage klachten, voorkom je escalatie zoals een burn-out, wat nou eenmaal een enorme kostenpost is voor de organisatie.
Stress is aanleiding voor veel (ziekte)verzuim, waarvan 14% escaleert in een burn-out. Dat kan voorkomen worden door vroegtijdige aandacht te hebben voor stressklachten. Wanneer het toch al zover gekomen is, is het aanreiken van handvatten om met stress of burn-out symptomen om te gaan van belang. Zo hoeft men niet onnodig in het proces te blijven hangen en kan men snel lering trekken uit de ontstane situatie. Met deze direct benadering verdwijnen de klachten snel.

Voor wie
Onze dienstverlening is bedoeld voor medewerkers die:

 • regelmatig en/of langdurig verzuimen
 • regelmatig last hebben van stress
 • concentratieverlies ervaren
 • extreem vermoeid zijn
 • focus problemen ervaren
 • emotioneel reageren of labiel zijn
 • moeite hebben om in slaap te komen of steeds wakker worden
 • een leeg of uitgeput gevoel ervaren
 • moeite hebben om zaken te onthouden

Wanneer een medewerker een verzuimfrequentie heeft > 0,8 per jaar dan is dat al een reden om samen te kijken naar mogelijke oorzaken. Vaak zijn eenvoudige maatregelen de succesfactor die frequent verzuim reduceren. De medewerker heeft het bijvoorbeeld niet erg meer naar de zin of heeft moeite om de balans tussen privé en zakelijk te behouden. Ook komt het vaak voor dat het aannemen van een ander voedingspatroon veel vermoeidheidsklachten verhelpt. Met name de ‘after lunch dip’ kan via eenvoudige aanpassingen weggenomen worden.

Door er bij verzuim vroeg bij te zijn, kan er vaak al veel ellende worden voorkomen en geld worden bespaard. De directe aanpak van ‘de opening’ helpt u om ziekte verzuim in te dammen en onnodige kosten als gevolg van regelmatig ziekteverzuim te voorkomen.

Het ‘succes switch programma’
Wij hebben een uniek model ontwikkeld waardoor uw medewerker snel inzicht krijgt in het eigen functioneren en de oorzaken van uitval en stress. Dit Succes Switch Programma helpt het overgrote deel van onze cliënten in gemiddeld 5 keer weer op de rails. Een aantal uitgangspunten van het programma zijn: niet medicaliseren, geruststellen, veiligheid creëren, focus verleggen, het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreken, slechte gewoonten vervangen door betere gewoonten, onderdeel uit maken van je eigen team, intenties en ambities helder maken.

Een eerste consult is zo geboekt bij ons.

 • Lokatie :  Nieuwlandsedijk 74, 4926 as Lage Zwaluwe
 • Datum :   graag een eigen voorkeur opgeven in het vrij invulbare veld.
 • Opgeven/contact :  klik hier
 • Investering :  €185,- ex BTW, dit bedrag brengen wij in mindering wanneer u en uw medewerker besluit een vervolgtraject met ons aan te gaan.

De burn-out trajecten leaflet kunt u hier ophalen

Of neem contact met ons op!

Onze hoofd lokatie is in Lage Zwaluwe maar we hebben ook werklokaties voor burn-out herstel en begeleiding in Breda, Oosterhout, Moerdijk, Etten Leur, Dordrecht, Rotterdam, Bergen op Zoom, Roosendaal, Gorinchem, Utrecht, Amersfoort, Tilburg, Eindhoven, Maarssen, Naarden Bussem, Den Haag, Amsterdam, ’s Hertogenbosch (Den Bosch), Bilthoven en burn-out behandeling belgië in Antwerpen en Turnhout.

Lees meer over de benadering van burn-out behandeling van de opening in het boek Gefeliciteerd met je burn-out van Marina Schriek, mede-eigenaar en oprichter van ‘de opening’.