Sociale innovatie duurzame inzetbaarheid en cultuurverandering, hard nodig

Wij begeleiden uw organisatie via consultancy en geven advies over sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid en cultuurverandering vanuit de potentie van uw organisatie

advies over sociale innovatie duurzame inzetbaarheid en cultuurveranderingVanwege het begeleiden van onze cliënten op het gebied van burn-out en overige stressklachten hebben wij erg veel ervaring opgedaan over organisatiestructuren Het blijkt steeds weer dat allen het managen op de zachte waarden van HRM, de organisatie toekomstbestendig maakt en mensen er graag blijven werken. Alle investering in duurzame inzetbaarheid van medewerkers loont op de lange termijn! Aandacht voor de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers verdient zich eenvoudig terug via een daling van het ziekteverzuim en in aantrekkelijk werkgeverschap waardoor werknemers zich langer aan de organisatie binden waardoor de kosten voor W&S lager zullen zijn. Volgens het rapport van Mc Kinsey zijn ‘zachte waarden en persoonlijk leiderschap essentieel voor succes op de lange termijn voor iedere organisatie’

Een project voor duurzame inzetbaarheid kost niet altijd geld!
Vaak denken organisaties dat investeren in duurzame inzetbaarheid vooral geld kost. Toch is dat niet altijd zo. Natuurlijk moet er een slag worden gemaakt en een project worden opgestart, daar moet goed over worden nagedacht en tijd en aandacht aan worden besteed. Maar dat zal zich eenvoudig terugbetalen doordat het veel aantrekkelijker is om met deze kennis en kunde leiding te geven en de resultaten in een verlaagd verzuim en verloop te ervaren. Het advies waarin wij voorzien stelt de leidinggevenden in staat om voornamelijk facilitair zijn aan hun medewerkers. Het resultaat worden dagen waarin je regelmatig aan de medewerkers vraagt ‘wat heb je nodig om je werk beter te kunnen doen’ of ‘waar kan ik je mee helpen’. Wat je dan bereik je bij je medewerkers, maar ook in samenwerking met andere afdelingen, partners én bij klanten is teamgeest en flow waarbij gestuurd wordt op output.
Dit is toch veel leuker dan te sturen op aanwezigheid, productie en een groot deel van uw dag te vullen met het invullen van lijstjes en het maken van rapporten.

Retentiebeleid, ziekteverzuim en ambassadeurschap
Sturen op output is de sleutel voor vernieuwing en als leidinggevende ondersteun je dit proces het makkelijkste door er voor je mensen te zijn en hen te faciliteren in het werk wat de medewerkers uitvoeren. Het zal zich uiteindelijk terugbetalen doordat mensen graag voor je willen werken. Je doet nu eenmaal meer voor iemand die je mag als voor iemand waarmee je niet deze klik hebt. En als manager, leidinggevende of werknemer kom je daardoor opgeladen thuis. Daar gaat duurzame inzetbaarheid over. Mensen blijven langer voor je werken (retentiebeleid) en zijn minder vaak ziek.
Door de goede band blijven ex-werknemers aan de organisatie ‘denken’, ook al zitten ze in hun volgende carrière. Hierdoor is het creëren van ambassadeurschap geboren en ook dat betaald zich uiteindelijk terug op allerlei manieren. Er wordt positief over de organisatie gesproken en alleen al bij werving en selectie scheelt dat enorm! Ook krijg je tips of adviezen terug waar je veel aan kunt hebben als werkgever. Duurzame inzetbaarheid: doe er je voordeel mee!

Heeft u een uitdaging of wilt u advies over sociale innovatie duurzame inzetbaarheid en cultuurverandering of streeft u naar een houdbare werkomgeving waarin samenwerken, vertrouwen en innovatie kernbegrippen zijn en u wilt daarover met ons van gedachte wisselen, stuur dan een mail of bel met +31 (0)168 48 1717. Wij denken graag met u mee en vinden altijd die ‘opening’ die nodig is om weer een stap verder te zetten.
wij zijn uw partner voor advies over sociale innovatie duurzame inzetbaarheid en cultuurverandering

Zelf aan de slag met een duurzame ziekteverzuim verbetering?