2 januari echte scheidingsdag, het voornemen om te gaan scheiden in het nieuw jaar

voornemen om te gaan scheidenIeder jaar wordt het voornemen om te gaan scheiden het vaakst in gang gezet op de eerste werkdag van januari, in het nieuwe jaar. De meeste stellen nemen na het ‘verplicht’ samen zijn tijdens de feestmaand december het besluit om te gaan scheiden zodra de advocaten weer aan het werk gaan. In 2015 is de eerste werkdag van de meeste scheidingsadvocaten 5 januari.

Maar misschien is er nog een fanatiekeling te vinden die op 2 januari al met de scheidingscase aan de slag wil gaan. Het voornemen om te scheiden is zo genomen maar dan begint de ellende vaak pas echt, want wat komt er dan allemaal op je af.

Feestdagen een ramp voor je huwelijk
Waarom de meeste mensen in het nieuwe jaar besluiten om te gaan scheiden is omdat de meeste mensen vrij zijn met de feestdagen en dan erg veel op elkaars lip zitten. Ze kunnen dan deze ‘verplichte’ contacten momenten niet doorbreken met hun normale routine om bijvoorbeeld te gaan werken. En dan komen de verschillen nog harder naar voren als normaal. Je hebt dan ineens een vent in huis die zich met de opvoeding van de kinderen op ‘zijn’ manier gaat bemoeien of de man ziet zijn vrouw de hele dag dingen doen die veel efficiënter kunnen en hij begreep als niet wat ze de hele dag aan het doen was. De grote ergernissen worden dan meteen duidelijk en dan kan je er vaak niet meer omheen.

De dag van de scheiding
Op de Dag van de Scheiding dit jaar op 25 september, net na de zomervakantie wat ook zo’n periode waarbij je op elkaars lip zat. Toen kon iedereen een scheidingscheck laten uitvoeren bij verschillende scheidingsadvocaten en scheideingsmediators. Je kon toen gratis en vrijblijvend informatie inwinnen over scheiden en alles wat bij een scheiding komt kijken. Je hebt dan als ex-partners maar vooral ook als er kinderen in het spel zijn veel te regelen. Zaken als alimentatie, regelingen met de kinderen bij een scheiding, het eigen huis of je huur huis en de scheiding, opgebouwde pensioenen, de lopende hypotheken, geld, leningen, een nieuwe woning zoeken, de boedel verdeling , een ouderschapsplan of omgangsregeling, vrienden en sportclubs en noem maar op. Als je over dit soort zaken niet goed nadenkt komt of niet weet waar je naartoe wilt in dat proces, komt het vaak uit op een vechtscheiding met alleen maar twee verliezers en torenhoge rekeningen voor advocaten of mediators.

voornemen om te gaan scheidenGefeliciteerd met je echtscheiding
De meeste mensen scheiden om weer een nieuw leven op te willen bouwen en het oude achter zich te laten. De beste manier om uit elkaar te gaan is om, hoe moeilijk dat ook soms is, liefdevol, zorgvuldig en respectvol dit proces tot een einde te brengen. In Gefeliciteerd met je echtscheiding is te lezen dat het opbouwen van een nieuw leven veel gemakkelijk gaat als je daar wat werk van maakt. Terug denken aan de goede oude tijd en daar wat energie in steken kan tijdens dit proces veel leed voorkomen en misschien komt het toch ook nog goed voordat het boek uit is en alle oefeningen zijn gedaan.

Veel succes!